Lägga till nya domännamn till ditt Plesk-konto

Med Plesk kan du lägga till nya domäner i ditt värdkonto så att du kan vara värd för flera webbplatser.

Den här funktionen är inte tillgänglig för Plesk-ekonomikonton med delade värdtjänster (mer info).

Om du inte vill lägga till ett nytt domännamn med egen webbplats kan du även lägga till domänalias (mer info) och underdomäner (mer info).

Lägga till nya domännamn till Plesk

1. Logga in på Plesk (Delade värdtjänster/Server).
  2. Klicka på Lägg till ny domän.
  3. Fyll i följande och klicka på OK:
    Avsnitt Vad ska man göra...
    Domännamn Ange det domännamn du vill använda.
    DNS-inställningar Välj det DNS-alternativ du vill använda för domännamnet.
    Typ av värdtjänst Välj önskad typ av värdtjänst. Om du vill lagra en webbplats för denna domän, välj Webbhotell.
    Värdinställningar Ange den katalog du vill använda som den nya webbplatsens rotkatalog, dvs. katalogen som visas när besökare går till domännamnet.

Och nu då?

Såvida du inte använder delade värdtjänster i samma konto som ditt domännamn behöver du peka domännamnet på dess nya värdkonto (mer info).