Lägg till tjänster för Online-bokningar

Onlinebokningar är ett utmärkt sätt att låta kunderna boka ett möte med dig och din personal vid en tidpunkt som passar alla. Schemalägg för att mötas på ditt företag, på en plats som väljs av kunden, i ett onlinemöte/virtuellt möte eller var du vill.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. I kontrollpanelen väljer du Bokningar och sedan Tjänster.
  4. Välj Lägg till tjänst.
  5. Välj en av tre typer av bokningar:
    Lista över de tre bokningstyperna i Websites + Marketing Onlinebokningar
    • Bokningar: Öppna allmänna tidsfönster baserat på din kalender. Du anger detaljerna, kunderna väljer tiden som passar dem bäst.
    • Engångsevenemang: Dessa särskilda evenemang kan konfigureras så att de sker när du vill, så ofta du vill och kan utökas till evenemang för flera dagar som en hantverksmässa eller musikfestival över helgen.
    • Återkommande evenemang: Öppnar en regelbundet schemalagd tid för en kurs eller ett evenemang. När du skapar ett återkommande evenemang kommer dina kunder fortfarande att behöva genomföra varje enskild bokning för sig.
  6. Fyll i all obligatorisk information som är markerad med en röd asterisk (*), beroende på vilken bokningstyp du väljer. Kom ihåg att lägga till en bild – bokningar med bilder ökar kundernas engagemang.
  7. Ange priser och hur du vill att kunderna ska betala.
    • Gratis: Det finns inget betalningsfält eftersom det inte finns något att betala.
    • Pris: Ange ett pris för din tjänst eller ditt evenemang. Du kan acceptera betalning på tre olika sätt:
      • Begär full betalning: Personen som registrerar sig måste betala hela beloppet online.
      • Begär delbetalning: Personen som registrerar sig måste göra en delbetalning (minst 1 USD eller din valuta) och resten senare.
      • Personligen: Personen som registrerar sig betalar inte online, vilket ger dem möjlighet att betala kontant, via check eller kort när de träffar dig.
    • Anpassad: Använd detta alternativ för text istället för ett nummer. Till exempel ”Ring för anbud”, ”Priset kan variera” eller liknande.
  8. Från Tjänstplats anger du var du vill träffas.
    • Online/Virtuell: Ange en onlinemötesplats och fyll i ett kort textfält för att uppge PIN-kod eller andra instruktioner.
      • Anslut till Zoom här eller via kontrollpanelen genom att trycka på Bokningar och sedan på Appar i kolumnen för inställningar. På det sättet kan du skapa en unik möteslänk för varje bokning.
      • Om du väljer Ange min egen kan du lägga till din egen möteslänk för andra plattformar som Google Hangouts och inkludera tillhörande anvisningar (mötes-ID, PIN-kod etc.).
    • Företagets plats: Platsen där ditt företag är beläget. (Om du vill ändra plats går du till kontrollpanelen och väljer Bokningar och sedan Företag i inställningarna.)
    • Kundens plats: Kunden väljer en plats efter att ha skapat bokningen. (Endast tillgänglig i Bokningar, ej i Engångsevenemang eller Återkommande evenemang.)
    • Annat: Ett öppet textfält där du kan ange vilken adress eller plats som helst, som en park (för att hålla i en yogakurs till exempel).
  9. När du är färdig väljer du Spara. Dina bokningar uppdateras automatiskt på din webbplats, så du behöver inte publicera sidan.

När en bokning har sparats kommer eventuella ändringar endast att påverka framtida bokningar. Nuvarande och tidigare bokningar ändras inte. Platsen kan inte ändras, men du kan göra följande istället.

Tillagda tjänster listas på sidan för Tjänster i fliken Aktiva tjänster. Tjänster som erbjudits tidigare finns i fliken Tidigare tjänster.

OBS! Dra och släpp tjänster på fliken Aktiva tjänster för att bestämma i vilken ordning tjänsterna dyker upp på din webbplats.