Webbplatsverktyg Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Lägg till innehåll i min e-post för marknadsföring

Steg 2 i Skapa och skicka e-post för marknadsföring .

Dina marknadsföringsmejl behöver innehåll, så nu ska vi lägga till vad du vill berätta för andra. Använd en eller flera av dessa innehållstyper när du skriver ditt e-postmeddelande:

Obligatoriskt: Du måste skriva ett nytt marknadsföringsmejl (steg 1) innan du börjar det här steget.

Ämnesrad

Ämnesraden är som bokens titel eller omslag: den engagerar läsaren och uppmuntrar dem att öppna e-postmeddelandet (eller inte). De bästa ämnesraderna för e-post är korta, kortfattade, personliga, mobilvänliga, använder kraftfulla och känslomässiga ord och är inte skräppost.

Vissa vill skriva ämnesraden först innan de skriver resten av e-postmeddelandet, och andra föredrar att skriva den sist. Här är några GoDaddy-blogginlägg om hur du skriver bra ämnesrader, oavsett vilket du föredrar.

Ämnesraden finns längst upp i ditt e-postmeddelande.

• Om du använder en tidigare e-post som mall har den redan en ämnesrad, men du vill redigera den.
  • Om du använder ett tomt e-postmeddelande eller en ny mall måste du skriva en ny ämnesrad.

Obligatoriskt: Du måste ha en ämnesrad innan du kan välja Fortsätt och lägga till mottagare.

Text

Klicka i området för e-postkompositör och välj +. Välj Text eller Layout och börja skriva.

Lägg till text genom att placera markören någonstans för att lägga till den där. Om du använder en tom mall placerar du markören under bannerbilden för att börja skriva. Använd returtangenten för att lägga till nya stycken.

OBS! Den första texten som du skriver efter bannerbilden används som förhandsgranskningstext för ditt e-postmeddelande. Folk ser förhandsgranskningstexten efter ämnesraden när de ser ditt e-postmeddelande i sina inkorgar, så se till att de första fraserna och meningarna även hakar i din läsare.

Markera text för att ändra hur den ser ut. T växlar mellan primärt och sekundärt teckensnitt. Andra alternativ är fetstil, kursiv, understruken, länk, punktlistor, numrerade listor och styckejustering.

Om du vill ta bort text markerar du texten och använder borttagningsknappen. Eller börja du skriva så ersätter din nya text den gamla texten.

Nästa steg, Ändra utseende , hjälper dig att ändra teckensnitt, färg och storlek.

Knappar

Om du vill lägga till en knapp klickar du i e-postskaparen och använder + för att lägga till en knapp. Anpassa knapptexten: kom ihåg att hålla den kort och använd kraftfulla ord. Kom ihåg att lägga till en URL där du vill att knappen ska visas.

Om du vill redigera en knapp väljer du en befintlig knapp för att redigera texten eller webbadressen.

Knappstilar redigeras i nästa steg, Ändra utseende .

Bilder

För att lägga till en bild, klicka på i e-postskaparen och välj +. De tre alternativen som låter dig lägga till bilder är:

• Bild : Välj ett arkivfoto eller en av dina egna bilder från ditt mediebibliotek (en befintlig eller en ny uppladdad bild). Gör detta om du vill lägga till en rolig gif eller meme i din e-post.
  • Layouter : Lägg till en kombination av text / bild eller två bilder sida vid sida.
  • Bildmallar : Öppna Content Creator för att skapa bilder som ser ut som om du har anställt en designer (men det gjorde du själv).

Om du vill lägga till eller ändra en bild markerar du den och väljer ett av alternativen. Du kan ersätta den med en annan bild, länka den till en webbadress, ändra inställningarna (storlek, rotera, alt text och bildtext) eller ta bort den.

Videolänkar

Om du vill skicka ett videoklipp till prenumeranterna måste det se ut som om det finns en video utan att direkt bifoga en video.

Det är ingen bra idé att skicka en video inbäddad i ett e-postmeddelande för marknadsföring. Bilagan får din e-post att se ut som skräppost eller ett virus, så ditt e-postmeddelande kommer sannolikt att blockeras av de flesta e-postklienter, och en stor bilaga är en dålig upplevelse för dina mottagare.

Ta istället en miniatyr av din video och använd alternativet Bildmallar för att lägga till en triangelknapp på miniatyren.

När den modifierade miniatyrbilden har lagts till i e-postmeddelandet väljer du den för att redigera den. Använd hyperlänkikonen för att länka till din videoplats på Vimeo, YouTube eller var som helst ditt videoklipp kan spelas upp.

Mer information

• När som helst i processen använder du Starta om för att börja om med en helt ny e-postlayout och -innehåll. Ditt e-postutkast sparas automatiskt.