Lägg till FTP-användare

Genom att skapa ytterligare FTP-användare kan du ge andra personer FTP-åtkomst till dina värdtjänster så att de kan lägga upp filer eller hantera din webbplats. Du kan begränsa vad dessa användare har åtkomst till och hur mycket de kan lägga upp.

1. I Filer i cPanel klickar du på FTP-konton.
    1. Inte i cPanel? Logga in på ditt GoDaddy-konto.
    2. Klicka på Webbhotell.
    3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  2. I Lägg till FTP-konto, fyll i följande fält och klicka sedan på Skapa FTP-konto:
    Fält Vad det innebär
    Logga in Första delen i ditt användarnamn. Det fullständiga användarnamnet inkluderar @[det primära domännamnet för ditt konto]. Om din primära domän är coolexample.com och du skriver ftpanvandare blir det fullständiga användarnamnet för FTP ftpanvandare@coolexample.com.
    Lösenord Lösenordet för denna FTP-användare.
    Katalog Den katalog som användaren kan komma åt. Om du vill ge användaren åtkomst till hela konto skriver du bara ett snedstreck (/).
    Kvot Mängden data (i MB) som användaren kan lägga upp i den katalogen. Om du inte vill begränsa den här användaren kan du välja Obegränsad.1
  3. Upprepa dessa steg för alla andra användare du vill lägga till.2

FTP-användarna är tillgängliga så snart du skapar dem.

Mer information

• 1 Kvot - FTP-kvotgränserna ställs in av katalogen. Om du tilldelar en användare till en befintlig katalog kommer den redan att använda befintliga filer som del av kvoten.
  • 2 Hur många FTP-användare? - Värdkontona Ekonomi och Deluxe cPanel erbjuder 50 FTP-användare; Komplett-konton erbjuder ett obegränsat antal FTP-användare. Du kan ta reda på vilken värdtjänstplan du har på din kontohanteringssida.

Nästa steg

Dina nya FTP-användare kan lägga upp filer med FileZilla.