Lägg till en fraktzon för WooCommerce

Fraktzoner fungerar som en viktig del av WooCommerce-frakt genom att låta dig lägga till och konfigurera dina fraktalternativ efter region. Om du hoppade över att lägga till en fraktzon under den första konfigurationen av WooCommerce eller helt enkelt planerar att skicka till ett nytt område kan du lägga till en ny fraktzon i WordPress-instrumentpanelen.

1. Logga in på WordPress.
  2. På menyn till vänster väljer du WooCommerce och sedan Inställningar .
  3. Välj fliken Frakt på den översta menyn.
  4. I delen Fraktzoner väljer du knappen Lägg till fraktzon.
  5. Ange ett namn för den nya fraktzonen bredvid Zonnamn .
  6. Välj länder och regioner för din nya fraktzon bredvid Zonregioner .

OBS! Du kan börja skriva namnet på landet eller regionen i rutan för att snabbt sortera i listan.

7. Välj knappen Lägg till fraktmetod längst ner på sidan.
  8. Välj fraktkostnad från menyn och välj sedan Lägg till fraktmetod .
  9. Välj Spara ändringar .