Lägg till domäner eller webbplatser i Windows-värdtjänster

Du kan lägga till domännamn till alla sorters värdtjänstkonton. Men den typ av värdtjänstkonto du har avgör också vilka funktioner du har för extra domännamn. Mer information hittar du här Vilken sorts värdtjänstkonto har jag?

TypBeskrivning
SekundärSekundära domäner har webbplatser som fungerar oberoende av den primära domänen i olika mappar. Mer information finns i .

Tillgängligt med Deluxe- , Premium- , Unlimited- och Ultimate- konton .

Även om vi erbjuder ett obegränsat antal sekundära domäner för delade värdtjänstkonton med abonnemangen Deluxe, Premium, Unlimited och Ultimate så är det inte rekommenderat att använda delade värdtjänster för fler än tio webbplatser. Det tar upp för mycket serverresurser och sänker prestandan.

AliasAliasdomäner visar den primära domänens webbplats, men med ett annat domännamn/URL.

Finns tillgängligt för alla konton.
  1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Gör något av följande, beroende på hur du vill konfigurera domännamnet:

Sekundär

1. Klicka på Lägg till ny domän.
  2. Fyll i följande fält, och klicka sedan på OK:
    FältVad ska man göra...
    DomännamnAnge det domännamn du vill använda.
    Typ av värdtjänstVälj önskad typ av värdtjänst. Om du vill lagra en webbplats för denna domän, välj Webbhotell.
    DokumentrotAnge namnet på en katalog du vill skapa i hemkatalogen. Du laddar upp filerna för det nya domännamnet till den här katalogen för att få webbplatsen att visa dem.
    Föredragen domänVälj om du vill att besökare automatiskt ska styras om till din webbplats med eller utan "www" i början av URL-adressen.

Alias

1. Klicka på Lägg till nytt domänalias.
  2. Fyll i följande fält, och klicka sedan på OK:
    FältVad ska man göra...
    Namn på domänaliasAnge det domännamn du vill lägga till.
    för domänenVälj domänen som är lagrad på kontot du vill att aliaset ska ladda.
    PostserviceDetta alternativ är inaktiverat i vår miljö.
    WebbtjänstVälj detta alternativ.
    Styr om...Välj detta alternativ om du tänker göra aliaset permanent.

Och nu då?

För att domännamnet ska komma åt värdtjänstkontot måste du uppdatera din DNS. Om domännamnet och värdtjänsten är i...

PlatsÅtgärd
Samma GoDaddy-kontoVi kommer automatiskt att uppdatera domännamnets DNS. Du behöver inte göra något!
Andra GoDaddy-kontonDu måste uppdatera DNS: en manuellt. Mer information finns i .
Registrerade någon annanstansDu behöver uppdatera namnservrarna för din domän. Du hittar mer information i Redigera mina domännamnsservrar.

För att hitta produktinformation, se vår webbhotell- sida.