Lägg till ads.txt-filen på min WordPress-webbplats

Om du har en WordPress-webbplats som visar annonser kan du förhindra bedrägerier genom att använda filen ads.txt . Det är en textfil som låter dig offentligt deklarera vilka företag som har tillstånd att sälja eller sälja vidare annonsutrymme på din webbplats. Följ dessa anvisningar för att installera Ads.txt Manager-insticksprogrammet från din WordPress-instrumentpanel.

1. Logga in på WordPress.
  2. På menyn till vänster väljer du Insticksprogram och sedan Lägg till nytt .
  3. Gå till fältet Sök i insticksprogram och ange Ads.txt Manager .
  4. Leta reda på insticksprogrammet Ads.txt Manager (by 10up), välj Installera nu och sedan Aktivera .
  5. På menyn till vänster väljer du Inställningar och sedan Ads.txt .
  6. Under Hantera Ads.txt kan du skapa din ads.txt-fil genom att lägga till auktoriserade säljare och återförsäljare. Var och en av dem ska vara på en separat rad och ska innehålla följande information:
    • Domännamn för den auktoriserade säljaren
    • Utgivar-ID
    • Typ av förhållande ( DIRECT eller RESELLER )
    • (Valfritt) Certifikatutfärdares ID

Exempel: google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7. Välj Spara.
  8. Verifiera din ads.txt-fil i en webbläsare genom att lägga till /ads.txt i slutet av din webbadress (till exempelhttps://example.com/ads.txt ). Om innehållet inte syns eller om 404-felet visas, kontrollera att du har sparat filen korrekt i Ads.txt-hanteraren.

När du väl har lagt till ads.txt-filen på din WordPress-webbplats är det viktigt att du informerar dina annonseringspartner, som Google AdSense, om uppdateringen. Detta säkerställer att de känner igen din webbplats som en auktoriserad säljare och förhindrar eventuella störningar i dina annonsintäkter.

Mer information

• Om du inte vill använda ett insticksprogram kan du skapa en ads.txt-fil på din lokala dator och ladda upp den till din webbplats med filhanteraren . Den ska laddas upp till katalogen med din WordPress-installation.
  • Här är en guide för hur du lägger till Google AdSense i ads.txt-filen .
  • Om du ser fel i ditt Google AdSense-konto kan du läsa deras officiella dokumentation för att felsöka problemet .