Konfigurera namnserver-DNS med användning av cPanel/WebHost Manager

Med cPanel WebHost Manager® (WHM) kan du använda ditt eget domännamn som en namnserver för de webbplatser som lagras på din server. För att kunna använda ditt domännamn behöver du först konfigurera ett WHM-konto. För mer information, se Skapa konton i cPanel/WebHost Manager.

För att konfigurera en namnserver-DNS med användning av cPanel/WHM

1. Logga in på WebHost Manager med root som användarnamnet och lösenordet för din server på https://dinserverip:2087, där dinserverip är serverns IP-adress.
  2. Klicka på DNS-funktioner.
  3. Klicka på Redigera DNS-zon.
  4. Markera det domännamn du vill använda och klicka sedan på Redigera.
  5. I de två raderna där det står NS i menyn, ändra kolumnerna längst till höger till ns1.ditt domännamn. respektive ns2.ditt domännamn..

OBSERVERA: Du måste skriva "." efter din namnserver för att DNS ska fungera.

6. I delen Lägg till nya poster nedanför denna linje, gör följande i första raden:
    • Första fältet: Skriv ns1.
    • Andra fältet: Skriv 14400.
    • Tredje fältet: Välj A.
    • Fjärde fältet: Ange IP-adressen till din server.
    Skriv sedan följande i andra raden:
    • Första fältet: Skriv ns2.
    • Andra fältet: Skriv 14400.
    • Tredje fältet: Välj A.
    • Fjärde fältet: Ange IP-adressen till din server.
  7. Klicka på Spara.

OBSERVERA:DNS kan ta upp till 24-48 timmar att propagera när ändringarna har utförts.

Nu behöver du slutföra följande moment för att använda ditt domännamn som en namnserver: