Skapa ett konto i WebHost Manager (WHM)

För att vara värd för ett domännamns webbplats på din server med cPanel måste du skapa ett konto i WebHost Manager (WHM).

1. Logga in på WHM med root som användarnamnet och lösenordet för din server på https://dinserverip:2087, där dinserverip är serverns IP-adress.
  2. I navigeringsträdet under Kontofunktioner väljer du Skapa ett nytt konto .
    välj skapa ett nytt konto
  3. Fyll i fälten i avsnittet Domain Information.
    lägg till din domäninformation

OBS! WHM skapar automatiskt ett användarnamn baserat på de första 14 tecknen i ditt domännamn. Du kan ändra det om du vill.

4. ( Valfritt ) Fyll i de andra fälten på skärmen.
  5. Klicka på Skapa.

WHM visar en resultatsida som beskriver ditt nya konto. Om det inte finns några problem visas Kontoskapande slutfört längst ner på sidan.