Lägg till anpassade värdnamn

Anpassade värdnamn kan läggas till i en DNS-zonfil för att användas som namnservrar för domäner registrerade hos GoDaddy. Värdnamn tilldelas alltid till en IP-adress och det maximala antalet värdnamn som en domän kan ha bestäms av registret för domäntillägget.

Exempel: Du kan skapa ett värdnamn, som ns1, på en domän som cooltexempel.com som tilldelas till en IP-adress. Sedan kan du använda det fullständiga värdnamnet, ns1.cooltexempel.com som en namnserver för andra domäner.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj en enskild domän för att komma till sidan Domäninställningar .
    välj en enda domän
  3. Välj DNS och sedan Värdnamn.
    välj fliken värdnamn
  4. Välj Lägg till värdnamn.
  5. Ange värdnamnsuppgifterna.
    • Värd: Värden, eller prefixet, för värdnamnet utan domännamnet. Värden måste följa dessa begränsningar.
      • Endast alfanumeriska ASCII-tecken är tillåtna
      • De enda tillåtna specialtecknen är bindestreck-minus (‐) och punkt (.)
      • Får inte börja med bindestreck-minus (‐)
    • IP-adress: IPv4-adressen som är kopplad till värden.
      • Välj Lägg till IP-adress för att lägga till fler IP-adresser till det här värdnamnet. Ta bort en ytterligare IP-adress genom att välja skärmbild på ikonen för redigering av en dns-post Ta bort bredvid den specifika IP-adressen.
  6. Välj Spara för att lägga till det nya värdnamnet.

Nya värdnamn kommer att vara klara att använda inom 90 minuter, i de flesta fall. Vi skickar e-post när det är klart, och sedan kan du ändra dina namnservrar till de nya värdnamnen.