Installera om ett SSL-certifikat

Om ditt SSL har gått ut eller nyligen har omkrypterats måste du ersätta det genom att generera ett nytt certifikat i SSL-hanteraren och ersätta certifikatet som är installerat på din cPanel-värdtjänst.

Titta på en kort video av den här uppgiften längre ner på sidan.

Ta bort gammalt certifikat

Du kan ta bort det gamla SSL-certifikatet före eller efter uppladdningen av ditt nya SSL-certifikat för att undvika förvirring.

1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots kontrollpanel klickar du på cPanel-admin.
  4. Klicka på SSL / TLS under Säkerhet på cPanels startsida.
    klicka på ssl / tls
  5. Under Certifikat (CRT) klickar du på Generera, visa, ladda upp eller ta bort SSL-certifikat .
    klicka på certifikat
  6. Under Åtgärder klickar du på Ta bort för det certifikat som du vill ta bort.
    klicka på ta bort
  7. Klicka på Ta bort certifikat .
    klicka på ta bort bekräfta
  8. Klicka på Gå tillbaka och upprepa steg 4 och 5 för att ta bort andra certifikat.

Installera och aktivera ditt nya certifikat

Du kan omkryptera ditt SSL-certifikat från SSL-hanteraren, så att du kan ladda ner ditt nya SSL-certifikat.

1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots kontrollpanel klickar du på cPanel-admin.
  4. Klicka på SSL / TLS under Säkerhet på cPanels startsida.
  5. Under Certifikat (CRT) klickar du på generera, visa, ladda upp eller ta bort SSL-certifikat.
  6. Klicka på Välj fil för att ladda upp ett nytt certifikat.
    välj fil
  7. Navigera till den plats där du har sparat det nya SSL-certifikatet och klicka på Öppna .
    öppna filen
  8. Fyll i beskrivningsrutan och klicka på Ladda upp .
    beskrivning uppladdning
  9. Klicka på Gå tillbaka och upprepa steg 4 till 6 för alla andra certifikatfiler du behöver ladda upp.
  10. Klicka på Hantera SSL-webbplatser i SSL / TLS- hanteraren.
    hantera ssl
  11. Klicka på Bläddra bland certifikat och välj det certifikat som du vill aktivera. Detta fyller i automatiskt fälten för certifikatet.
    bläddra i certifikat
  12. Välj det nya certifikatet som du laddade upp från listan över SSL-certifikat . Klicka på Använd certifikat .
    använd certifikat
  13. Klicka på Installera certifikat .

Det var allt! Ta reda på om ditt SSL-certifikat fungerar korrekt med certifikatkontrollen.

Visa mig