Inaktivera säkert läge för PHP på en Plesk-server

Som standard anger Parallels Plesk-panelen PHP-läget som "säkert" under installationen. Om du vill inaktivera säkert läge för PHP måste du fjärransluta till din dedikerade server och ändra serverns PHP-initieringsfil.

Linux-servrar

Så här inaktiverar du säkert läge för PHP på en Linux-server

1. Anslut till din server via SSH (mer information).
  2. Växla till rotanvändaren (mer information).
  3. Ange lösenordet för servern.
  4. Kör följande kommando:
    vi /etc/php.ini
  5. Gå till raden safe_mode = on och tryck på tangenten "i".
  6. Ändra raden till safe_mode = off och tryck på Esc-tangenten.
  7. Skriv :wq! för att spara filen.

Windows-servrar

Så här inaktiverar du säkert läge för PHP på en Windows-server

1. Anslut till servern via Fjärranslutning (mer information).
  2. Öppna c:\windowsphp.ini i Anteckningar.
  3. Ändra raden safe_mode = on till safe_mode = off.
  4. Spara och stäng php.ini.

När du har redigerat filen måste du starta om webbservern. Du kan starta om webbservern med Parallels Plesk-panelen genom att välja stop/start i delen Server > Tjänsthantering.