Hur konfigurerar jag och schemalägger jag ett återställningsmeddelande?

Återställnings-e-post är ett kraftfullt automatiskt e-postmeddelande som kan hjälpa till att återställa förlorade intäkter från övergivna kundvagnar. Konfigurera återställnings-e-postmeddelanden för att påminna kunder om att slutföra sina beställningar.

Obligatoriskt: Spårning av övergiven kundvagn och e-postmeddelanden om vagnar är inbyggda funktioner som ingår i Managed WordPress Ecommerce och Managed WooCommerce Stores.

Aktivera e-postmeddelanden för återställning av kundvagn

1. Logga in på WordPress .
  2. Gå till Marknadsföring och klicka på E-post .
  3. Välj fliken E -post.
  4. Under Kampanjer klickar du på Återställning av kundvagn. Detta öppnar sidan för återställning av kundvagnen där du kan aktivera och redigera e-postmeddelandet.
    OBS! E-postadressen för återställning av kundvagnen är inaktiverad som standard.
  5. Växla Inaktiv för att aktivera e-postmeddelandet.
  6. E-postmeddelandet är nu aktiverat! Du kan anpassa e-postmeddelandet genom att klicka på knappen Redigera .

När e-post för återställning av kundvagn har aktiverats planeras e-post för kunder med övergivna kundvagnar. När en kund får ett påminnelsemeddelande finns det en länk till återställning av kundvagn som kunden kan klicka på för att komma åt sin övergivna kundvagn. Återställningslänken skapar kundens kundvagn igen så att kunden kan slutföra sin beställning.

Kundvagnar återskapas med hjälp av en session-cookie i webbläsaren, så kunderna måste klicka på återställningslänken från samma enhet där de övergav sin kundvagn. Om de till exempel övergav sin kundvagn på en telefon måste de också klicka på återställningslänken från telefonen. Om du klickar på en återställningslänk från en annan enhet laddas en tom kundvagn in i länken.

Schemalägg en e-post för återställning av kundvagn

E-postmeddelandet för återställning av kundvagnen har en e-postmall som har en standardfördröjning på 1 timme när en kundvagn har övergivits. Du kan anpassa när e-postmeddelanden ska skickas genom att justera tiden för påminnelser när en kund överger sin kundvagn.

Du kan till exempel skicka ett e-postmeddelande om återställning av en kundvagn till kunderna två timmar efter att de har övergivit varorna i kundvagnen istället för standardtimefördröjningen.

1. Logga in på WordPress .
  2. Gå till Marknadsföring och klicka på E-post .
  3. Välj fliken E -post.
  4. Under Kampanjer klickar du på Återställning av kundvagn. Detta öppnar sidan för återställning av kundvagnen.
  5. Klicka på Justera fördröjningstid och justera sändningsfördröjningen till önskad tid i popup-fönstret.
    OBS! Klicka på Tips för att skicka schema för bästa praxis för när du ska skicka e-post för återställd återställning av kundvagn.
  6. Klicka på Spara.