Gen 3 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Gen 3 VPS & dedikerade servrar slut på support

Gen 3 VPS & Dedikerade servrar körs på programvara som inte längre tar emot säkerhetsunderhåll i slutet av 2022. För att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå för din server, har alla Gen 3 VPS & Dedikerade servrar måste migreras.

Välj en fråga för att se svaret:

Vad ska jag göra nu?

Vi rekommenderar starkt att du passar på att proaktivt migrera till de senaste Gen 4 VPS- eller Gen 4-dedikerade erbjudandena. Detta kräver att du köper en ny plan i förväg så att du har tid att flytta data, testa din nya server, ändra din DNS och på annat sätt göra övergången så smidig som möjligt. Ring våra GoDaddy-guider på (480) 651-9722 för att se om du är berättigad till en pro 3-aktiv migreringskredit för ditt konto.

OBS! Om du väljer att migrera proaktivt måste du stänga din Gen 3-server när du har migrerat och testat din Gen 4-server för att undvika att betala för två servrar.

Vad händer om jag inte kan migrera proaktivt?

Om du inte kan migrera proaktivt försöker vi automatiskt migrera din Gen 3-server till en Gen 4-server som har funktionerna närmast din befintliga plan. Migreringen beräknas börja i augusti 2022 och beräknas pågå till 2023. Du får ett e-postmeddelande med migreringsdatumet minst 5 dagar i förväg.

När migreringen börjar skickas ett e-postmeddelande till adressen i din Kontaktinställningar , och en banner visas i ditt GoDaddy-konto . Din server kommer att stoppas och vara otillgänglig under migreringsförsöket. Driftsavbrottet beror på storleken på din server och kan ta flera timmar. Du kommer att informeras via e-post när migreringen är klar eller om migreringen misslyckades, i vilket fall din Gen 3-server startas om och du får ett uppföljningsmeddelande med nästa steg.

Varning: På grund av komplexiteten i en migrering kan vi inte garantera att alla automatiska migreringsförsök kommer att lyckas.

Överst på sidan

Vad kommer att ändras efter en automatisk migrering?

Efter en automatisk migrering kommer de flesta av dina Gen 3-serverfunktioner att vara oförändrade tills du utför en serveråterställning .

Varning: När en server har byggts om får du tillgång till alla funktioner i din Gen 4-produkt, men vissa Gen 3-funktioner (inklusive all din data och IP-adresser) kommer att förloras eller ändras avsevärt. Vi rekommenderar att du har en lokal säkerhetskopia på din dator innan du utför en serveråterställning.

Läs listan nedan för att se vilka funktioner som kan tappas bort eller ändras på grund av en automatisk migrering eller återskapning av en server:

• Säkerhetskopior av servern (ögonblicksbilder) : Du har inte längre tillgång till alla Gen 3-serverbackups som du har skapat före den automatiska migreringen. Med din Gen 4-server sker automatiska säkerhetskopior dagligen och du kan skapa säkerhetskopior på begäran . På Gen 4 förstörs säkerhetskopior av servern varje gång en ombyggnad utförs.
  • Operativsystem : Ditt nuvarande Gen 3-operativsystem fortsätter att köras efter den automatiska migreringen. Efter att en server har byggts om är endast det nya Gen 4-operativsystemet tillgängligt:
    • Gen 4 Linux : Ubuntu 20.04 eller 22.04, CentOS 7 eller Alma Linux 8.
    • Gen 4 Windows : Windows Server 2019 eller 2022.
    OBS! Om du betalar för en Gen 3 Windows-server men använder ett Linux-operativsystem när servern migreras flyttas du till en Gen 4 Linux-plan.
  • IP-adresser : Alla IP-adresser som är kopplade till din Gen 3-server migreras. Efter att en server har byggts om kommer alla Gen 3 IP-adresser att tas bort och ersättas med nya. Det maximala antalet ytterligare IP-adresser återställs också så att de passar Gen 4 VPS produktspecifikationer. Om du lägger till domäner på din server efter ombyggnaden behöver du uppdatera DNS för att peka domänerna till dina nya IP-adresser.
  • Enkel inloggning : Du måste logga in manuellt på Plesk eller cPanel till tills en serveråterställning utförs. Som en påminnelse raderar en serveråterställning all din data och Gen 3 IP-adresser.
  • Övervakning : Tillgänglig efter att en serveråteruppbyggnad har utförts. Som en påminnelse raderar en serveråterställning all din data och Gen 3 IP-adresser.
  • Microsoft SQL Server (MSSQL) : Licenser fortsätter att köras efter den automatiska migreringen. Efter att en server har byggts om är MSSQL-licenser inte längre tillgängliga. De flesta användare väljer att installera gratisversionen, Microsoft SQL Server Express .
  • Säkerhetskopiering av webbplats : Kommer inte att migreras till Gen 4. När du har migrerat har du tillgång till Gen 4-reservprogram och debiteras inte längre för Säkerhetskopiering av webbplats.

Överst på sidan

Varför migrerar min dedikerade Gen 3-server automatiskt till Gen 4 VPS?

På grund av hur Gen 3-dedikerade servrar virtualiseras kommer dessa att migreras till en Gen 4 VPS-server. Om du vill migrera till a Gen 4 dedikerad server , ring våra GoDaddy-guider på (480) 651-9722 så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar dig bäst.

Överst på sidan

Vad händer om GoDaddy inte kan migrera mitt konto?

Om vi inte kan migrera din server meddelar vi ditt meddelande och din server slutligen går i pension. Du kan ring våra GoDaddy-guider på (480) 651-9722 för att ta reda på mer om hur detta påverkar din värdtjänst och vilka steg du behöver ta.

Överst på sidan

Mer information

• Migrera ett cPanel-konto till min server med cPanel och WHM.
  • Gå till Plesk Kunskapsbas för information om hur du migrerar via Plesk-gränssnittet .