Gen 4 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Hitta områden för diskanvändning på Plesk Linux

Det första steget i att undersöka ett problem med diskanvändning är att hitta var innehållet konsumeras. Detta gör att du kan ta bort onödigt innehåll (t.ex. gamla säkerhetskopior) och göra ändringar för att förhindra att problemet upprepas. För fullständig Plesk-dokumentation, sehttps://docs.plesk.com

Varning: Om du inte vet ändamålet med en fil eller mapp ska du inte ta bort den. Att ta bort systemfiler eller kataloger är oåterkallelig och kan göra att servern går sönder (alla sidor tas bort).
  1. För en översikt av din servers diskanvändning:
    • Välj Verktyg och inställningar till vänster
    • I avsnittet Server Management väljer Serverinformation
  2. Leta efter avsnittet Användning av hårddisk för att visa hur mycket diskutrymme som används på servern.
  3. Om du vill hitta specifika områden för diskanvändning väljer du Tillägg på menyn till vänster.
    • Välj fliken Mina tillägg
    • OBS! Du måste leta upp Diskspace Usage Viewer för att installera den om den inte finns med under Mina tillägg .

4. När den har installerats klickar du på fliken Mina tillägg och klickar på Öppna av Diskspace Usage Viewer .
  5. OBS! Tittaren innehåller två flikar, Diskspace Usage och Largest Files . De största katalogerna listas längst upp och du kan klicka på katalognamnet för att visa eventuella underkataloger. Varje sida visar stora filer / kataloger, samt ett cirkeldiagram som visar vilka filer och kataloger som använder mest utrymme.
  6. När du har hittat några stora filer eller kataloger som kan tas bort markerar du kryssrutan till vänster om filen / katalogen och väljer Ta bort markerade .
  7. Du kan också välja Rensa- knappen för att på ett säkert sätt ta bort temporära filer och cachefiler som är äldre än ett visst datum.
  8. Nästa steg

• Problem med diskutrymme kan också orsakas av inoder. När du har granskat din diskutrymme använder du vidare för att hitta inodanvändning .
    • Det är viktigt att identifiera och rätta till rotproblemet som ledde till att diskutrymmet uttömdes. Gå vidare för att förhindra problem med diskanvändning .

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .