FileZilla-fel: "Serverns certifikat är okänt" & ECONNREFUSED

Följande felmeddelande kan visas när du försöker ansluta ditt delade cPanel-värdkonto med FileZilla (bild):

Serverns certifikat är okänt. Undersök certifikatet noggrant för att säkerställa att servern går att lita på.

När du går vidare efter det här felet visas följande fel (bild):

Fel: Dataanslutningen kunde inte upprättas: ECONNREFUSED - Anslutningen nekades av servern

Lösningar

För att åtgärda detta fel måste du antingen ansluta via sFTP eller inaktivera TLS i Platshanteraren i FileZilla.

Ansluta via sFTP

Den här lösningen gäller enbart Linux-baserade värdtjänstkonton (mer info).

Den här lösningen fungerar enbart om du ansluter med den primära FTP-användaren.

1. Aktivera SSH på ditt konto (Webb och klassisk / cPanel).
  2. Använd följande information i FileZilla för att upprätta anslutningen:
    Fält Vad man ska ange...
    Värd sftp://IP-adressen för ditt värdtjänstkonto (Webb och klassisk / cPanel)
    Användarnamn och lösenord Användarnamn och lösenord för ditt värdtjänstkonto
    Port 22
filezilla tls inställningar

Inaktivera TLS i Platshanteraren

Den här lösningen fungerar för alla FTP-användare.

1. Gå till Arkiv-menyn i FileZilla och välj Platshanteraren.
  2. Klicka på Ny plats.
  3. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Anslut:
    Fält Vad ska man göra...
    Värd Ange IP-adressen för ditt värdtjänster (Webb och klassisk / cPanel).
    Protokoll Välj FTP - File Transfer Protocol.
    Kryptering Välj Använd vanlig FTP.
    Inloggningstyp Välj Normal.
    Användare och lösenord Ange användarnamn och lösenord för ditt värdtjänstkonto.
filezilla tls inställningar