Inaktivera bläddring i katalogen.

Genom katalogsökning kan vem som helst se alla filerna i en mapp och deras innehåll. För att säkra din webbplats behöver du använda värdtjänstens filhanterare för att redigera filerna.

1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du gör några ändringar.
  2. Navigera till de olika mapparna på din webbplats (t.ex. http://coolexample.com/wp-content ) i webbläsaren för att se om en lista med filer visas istället för en webbsida.
  3. Om du inte hittar några mappar som visar fillistor finns det inga fler steg att följa.
  4. Gå till Filhanteraren för din värdplan. ( Webbhotell / cPanel / Plesk )
  5. Navigera till mappen som visade en kataloglista.
  6. Redigera filerna .htaccess (Linux) eller web.config (Windows).
    • Linux: överst i .htaccess-filen, infoga följande rad:
      Alternativ -indexer
    • Windows: hitta och ta bort följande rad i filen web.config:
      directoryBrowse >
  7. Spara ändringarna i filen.

Du har nu inaktiverat katalogsökning. Om du fortfarande kan bläddra i katalogen i din webbläsare bör du överväga att rensa webbläsarens cacheminne, prova en annan webbläsare eller granska stegen igen för noggrannhet.