SSL-certifikat Hjälp

Begär mitt SSL-certifikat

Obs! Om din webbplats har skapats med Hanterade WordPress-bloggar, Website Builder eller Website Builder-onlinebutik installeras SSL-certifikatet automatiskt åt dig när webbplatsen skapas. Då kan du hoppa över de här instruktionerna.

När du har köpt ett SSL-certifikat och krediten finns tillgänglig på ditt konto måste du begära certifikatet för webbplatsens domännamn (eller nätverksnamn) som du vill säkra.

Välj certifikat eller rulla ner till avsnittet om hur du lär dig begära det.

Standard-SSL (vanligast)

Du begär ditt standard-SSL-certifikat på olika sätt beroende på din situation:

Upplägg Följ de här stegen
Min webbplats är en Hanterad WordPress-blogg, Website Builder eller Website Builder Onlinebutik-webbplats. Din produkt inbegriper ett SSL-certifikat som installeras automatiskt när din webbplats skapas. Din är webbplats säker!
Min webbplats är den primära domänen på ett GoDaddy-värdtjänstkonto som Linux (cPanel) eller Windows (Plesk), eller en Hemsideprogram v7-webbplats. Använd SSL-guiden för att begära certifikat med automatisk installation.
Min webbplats är en sekundär domän på ett GoDaddy-värdtjänstkonto eller hos ett annat företag och jag har inte genererat någon begäran om certifikatsignering (CSR). Använd SSL-guiden för att begära ditt certifikat och generera begäran om certifikatsignering och privat nyckel.
Jag har en begäran om certifikatsignering och behöver bara begära SSL-certifikatet (avancerade användare). Begär certifikat med en begäran om certifikatsignering som redan skapats.

Obs! Efter köpet kan det ta ett litet tag innan SSL-certifikatets kredit visas i din produktlista. Om du inte ser en certifikatkredit som du precis har köpt ska du uppdatera din webbläsare tills den visas.

Använd SSL-guiden för att begära certifikatet

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj Hantera alla bredvid SSL-certifikat.
  3. Välj Nytt certifikat för den SSL-kredit som du vill använda.
  4. Gå till sidan Konfiguration av certifikat och klicka på Välj en domän.
    Välj en domän
  5. Börja skriva in ditt domännamn i textrutan. Välj en av dina GoDaddy-domäner eller ange hela domänen och välj sedan Fortsätt.
  6. Välj hur du vill bevisa domänkontroll och välj Fortsätt.
  7. Välj den certifikatutfärdare som du vill använda. Läs abonnemangsavtalet, välj kryssrutan Jag samtycker till villkoren i abonnemangsavtalet och välj Fortsätt.
  8. Det är allt! Nästa steg är att styrka att du kontrollerar domännamnet.

Använd SSL-guiden för att begära ditt certifikat och generera begäran om certifikatsignering och privat nyckel.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj Hantera alla bredvid SSL-certifikat.
  3. Välj Nytt certifikat för den SSL-kredit som du vill använda.
  4. Gå till sidan Konfiguration av certifikat, välj Välj en domän, ange ditt domännamn och välj Fortsätt.
  5. Din privata nyckel och begäran om certifikatsignering (CSR) visas under ditt domännamn. Välj Spara fil för båda och spara en kopia av din privata nyckel och CSR på en säker plats.
    Spara begäran om certifikatsignering och privat nyckel
    Varning! Du kommer inte att kunna se din begäran om certifikatsignering eller privata nyckel efter att du lämnat den här sidan. Du behöver ha tillgång till dem senare, när du installerar ditt certifikat. Spara båda på en säker plats som du enkelt kan hitta.
  6. Välj hur du vill bevisa domänkontroll och välj Fortsätt.
  7. Välj den certifikatutfärdare som du vill använda. Läs abonnemangsavtalet, välj kryssrutan Jag samtycker till villkoren i abonnemangsavtalet och välj Fortsätt.
  8. Det är allt! Nästa steg är att styrka att du kontrollerar domännamnet.

Begär certifikatet med en begäran om certifikatsignering som redan skapats

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj Hantera alla bredvid SSL-certifikat.
  3. Välj Nytt certifikat för den SSL-kredit som du vill använda.
  4. Gå till sidan Konfiguration av certifikat och välj Ange en CSR.
  5. Klistra in din CSR i rutan och välj Fortsätt.
    Spara begäran om certifikatsignering och privat nyckel
  6. Välj hur du vill bevisa domänkontroll och välj Fortsätt.
  7. Välj den certifikatutfärdare som du vill använda. Läs abonnemangsavtalet, välj kryssrutan Jag samtycker till villkoren i abonnemangsavtalet och välj Fortsätt.
  8. Det är allt! Nästa steg är att styrka att du kontrollerar domännamnet.

Organisationscertifikat och certifikat med utökad verifiering

Obs! Efter köpet kan det ta ett litet tag innan SSL-certifikatets kredit visas i din produktlista. Om du inte ser en certifikatkredit som du precis har köpt ska du uppdatera din webbläsare tills den visas.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Välj Hantera alla bredvid SSL-certifikat.
  3. Välj Nytt certifikat för den SSL-kredit som du vill använda.
  4. Gå till sidan Konfiguration av certifikat och välj var du har ditt certifikat:
    Var hanteras det? Vad ska man göra
    GoDaddy-webbplatsverktyg eller -värdtjänster på det primära domännamnet Börja skriva domännamnet och välj den domän på ditt konto som du vill använda.
    Alla andra platser, inklusive sekundära domäner och underdomäner på dina GoDaddy-värdtjänster Välj Ange en CSR och ange sedan CSR från din server.
  5. Endast UCC-certifikat – Använd Identifiera ytterligare domäner för att lägga till eventuella alternativa namn för certifikatmottagare (SAN:er) som inte fanns i din CSR. Ange en SAN-domän i rutan Lägg till en domän: och välj Lägg till. Upprepa för eventuella ytterligare SAN:er och välj sedan Fortsätt.
  6. Välj hur du vill bevisa domänkontroll och välj Fortsätt.
  7. Välj den certifikatutfärdare som du vill använda. Läs abonnemangsavtalet, välj kryssrutan Jag samtycker till villkoren i abonnemangsavtalet och välj Fortsätt.
  8. Det är allt! Nästa steg är att styrka att du kontrollerar domännamnet.