Använd din domän för en ny webbplats

I den här videon ser du hur du använder ditt domännamn för att skapa en ny Webbplatsverktyg-webbplats eller en Onlinebutik.

Transkribering av videon

Du hittade ett grymt domännamn och registrerade det. Vad händer nu? Vad sägs om att skapa en webbplats för domänen?

Ingen fara, det är enklare än man tror.

GoDaddy erbjuder en allt-i-ett-lösning som hjälper dig att bygga en webbplats eller en onlinebutik.

Den omfattar värdtjänster, som gör att webbplatsen syns och fungerar på internet, och ett SSL-certifikat som skyddar alla data som flödar till och från webbplatsen.

SSL-kryptering är extra viktigt om du tänker sälja produkter från webbplatsen.

Börja med att logga in på ditt GoDaddy-konto och navigera till produktsidan.

Om ditt domännamn visas i en vy som ser ut ungefär så här klickar du på Hantera och sedan på Använd min domän.

Om det ser ut så här klickar du bara på Använd min domän. Klicka på Skapa.

Både Webbplatsverktyg och Onlinebutiken är onlinebaserade webbplatsdesignprogram som hjälper dig att skapa en webbplats – och du behöver inga tekniska förkunskaper eller någon erfarenhet av programmering.

Webbplatsverktyg är det rätta valet för dig som vill ha en grundläggande onlinenärvaro för företaget, eller helt enkelt bara vill lägga upp information om verksamheten – som till exempel vad ni gör, vilka ni är, hur man kontaktar er med mera.

Om du vill sälja produkter eller tjänster på webbplatsen är det Onlinebutik som gäller.

Det har samma funktioner som Webbplatsverktyg, plus specialdesignade butiks- och produktsidor, en inbyggd kundvagn, hantering av kundbetalningar, fraktalternativ – allt du behöver för att sälja på nätet.

När du har klickat på den typ av webbplats som du vill ha kommer du till webbplatsbyggarverktyget.

Klicka runt för att bekanta dig med verktyget och släpp sedan loss din kreativitet. Du kan inte ha sönder något!

När du har klickat på Publicera är din webbplats online. Ingen fara om den inte är helt perfekt.

Du kan göra förbättringar och uppdateringar av sidan när du vill, hur ofta som helst.

Kom bara ihåg att klicka på Publicera för att ändringarna ska synas online. Ja, så enkelt är det!

Är du redo att använda din domän för en webbplats?

Med Webbplatsverktyg och Onlinebutik är det enkelt att skapa närvaro online på nolltid.