Anslut min webbplats till en domän

Som standard baseras webbadressen för din webbplats på det namn du använde när du först konfigurerade Website Builder – med godaddysites.com som tillägg i slutet. Vill du ändra domänen för din webbplats (adress eller URL) har du några alternativ:

• Köp en ny GoDaddy-domän.
  • Använd en GoDaddy-domän som du redan äger i ditt eget konto. (Om du har en GoDaddy-domän men använder en annan inloggning och annat lösenord, måste du följa stegen för en extern domän.)
  • Fortsätt att använda ditt kostnadsfria domännamn.
  • Använd en extern, icke-GoDaddy-domän som du har köpt av ett annat företag.

Se en kort video om det här längre ner på sidan.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen eller butiken.
  3. Välj Webbplats > Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.
  4. I redigeraren väljer du Använd min domän bredvid ditt domännamn. (Det andra alternativet är att gå till Inställningar och välja Hantera bredvid ditt domännamn.)
    Leta efter webbadressen som slutar med godaddysites

Obs! Om du har en gratis provperiod måste du registrera dig för en betalningsplan. Jämför program och priser. Kostnaden för värdtjänster för din webbplats är separat från kostnaden för ditt domännamn. Läs mer.

5. GoDaddy föreslår oanvända domäner för dig baserat på dina nyckelord och hur mycket domänen kostar. Om du vill ha något annorlunda väljer du Sök en domän. Om du redan har ett domännamn väljer du Jag äger redan en domän.
  6. Nu ska du välja var du vill publicera din webbplats.
    • Om du redan har ett domännamn som du vill använda med GoDaddy väljer du det från rullgardinsmenyn.
    • Om du vill fortsätta använda ditt kostnadsfria domännamn väljer du snabbvalsknappen bredvid det.
    • Om du har ett domännamn på ett annat företag eller på GoDaddy som använder en annan inloggning och ett annat lösenord, använder du rullgardinsmenyn för att välja Lägg till en extern domän.
  7. Om du valde att använda någon av dina egna domäner eller vill fortsätta att använda den kostnadsfria domänen, väljer du antingen Spara eller Spara och publicera.
  8. Om du använder en extern domän väljer du Nästa och följer anvisningarna.
    • Du måste logga in på webbplatsen för din externa domänleverantör och leta reda på var du ändrar domänens A-post. (Kontakta domänleverantören för hjälp om du har problem.)
    • Uppdatera den externa domänens A-post genom att ange korrekt IP-adress nedan baserat på det område som är närmast din plats.
      • USA East Coast: 198.71.232.3
      • USA West Coast: 72.167.191.69
      • Europa: 160.153.136.3
      • Asien: 182.50.132.242
    • När du har uppdaterat A-posten för din externa domän kryssmarkerar du rutan för att bekräfta ändringen och väljer sedan Spara och publicera.
  9. Om du byter till en GoDaddy-domän (inom samma inloggning och lösenord) visas vanligtvis meddelandet Din webbplats är live! efter en kort stund. Om du byter till en extern (icke-GoDaddy) domän kan det dröja upp till 72 timmar innan ändringen börjar gälla. Du vet att ändringen har verkställts när du ser ditt domännamn i webbplatsredigeraren. Eller välj Visa webbplats för att se din webbplats med dess nya adress.
    webbplats med ny adress

Visa mig

Den här videon är en del av instruktionsvideoserien om att Lägga till avancerade funktioner i Hemsideprogrammet