Webbplatsverktyg Hjälp

Anslut min webbplats till en domän

Som standard baseras webbadressen för din webbplats på det namn du använde när du först konfigurerade Website Builder – med godaddysites.com tillagt på slutet. Kostnaden för ett domännamn är separat från kostnaden för värdtjänster. (Jämför paket och priser.)

Vill du ändra domänen för din webbplats (adress eller URL) har du några alternativ:

• Fortsätt att använda ditt kostnadsfria domännamn. I det här fallet behöver du inte vidta några extra åtgärder.
  • Köp en ny GoDaddy-domän.
  • Använd en GoDaddy-domän som du redan äger i ditt eget konto.
  • Använd en extern icke-GoDaddy-domän som du har köpt av ett annat företag. Det är också så här du gör om du har en GoDaddy-domän men använder ett annat inloggningsnamn och lösenord. Det tar bara ett ögonblick att ansluta till en GoDaddy-domän, men att ansluta till en extern icke-GoDaddy-domän kan ta upp till 72 timmar.

Den här videon är en del av instruktionsvideoserien om att Lägga till avancerade funktioner i Hemsideprogrammet.

Vare sig du köper en ny domän, ansluter till en domän du redan äger här eller ansluter till en domän hos någon annan inleds processen på samma sätt.

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen för att öppna din webbplats.
  3. Välj Webbplats för att se en förhandsgranskning av din webbplats. Du kan också välja Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.
  4. Markera länken bredvid ditt domännamn i förhandsgranskningsadressfältet för webbadress. Det kan t.ex. stå ”Anslut domän”.
    Leta efter webbadressen som slutar med godaddysites.com
  5. Obs! Om du har en gratis provperiod måste du registrera dig för ett betalningspaket. Jämför paket och priser. Kostnaden för värdtjänster för din webbplats är separat från kostnaden för ditt domännamn. Läs mer.

6. GoDaddy föreslår oanvända domäner för dig baserat på dina nyckelord och hur mycket domänen kostar.
    • Om du vill ha något annorlunda väljer du Sök en domän. Du köper din nya domän och kommer sedan tillbaka hit för att ansluta den till din webbplats.
    • Om du redan har ett domännamn väljer du Jag äger redan en domän. Fortsätt till nästa steg.
  7. Om rätt domän är listad och alternativknappen bredvid är markerad väljer du Spara och publicera eller Spara. Dina ändringar syns inte för andra förrän efter att du publicerat.
    • Välj Välj en domän eller Ändra min domän för att ansluta till en annan befintlig eller extern domän.
    • Välj Skaffa en ny domän om du ändrar dig och vill köpa en annan domän.
    • Om du vill fortsätta använda ditt kostnadsfria domännamn väljer du snabbvalsknappen bredvid det. Välj sedan Spara och publicera eller Spara.
  8. Om du valde Välj en domän eller Ändra min domän i det sista steget kan du välja en av de tillgängliga domänerna som är listade (om det finns några) eller välja Använd en domän som inte visas här.
    • Om du väljer en domän som redan är listad kontrollerar vi det domännamnet och gör det klart för anslutning till den här webbplatsen. Välj Spara och publicera eller Spara.
    • Om du valde en domän som inte visas skriver du in URL-adressen till den nya domänen (t.ex. mycoolsite.com). Du behöver inte ange delen https:// eller www för webbadressen, bara domännamn och ändelse (som t.ex. .com, .net.).
  9. När du angett domännamnet analyserar vi det och ger förslag på vilka steg du behöver ta sedan. Du kan tillfrågas om att öppna en ny flik eller nytt fönster för att logga in på din andra GoDaddy-domän, eller logga in hos din andra leverantör och ändra det domännamnets DNS-poster. Vi talar om vilka poster du ska ändra, och vad du ska ändra dem till.
  10. När ändringarna av din DNS-post är slutförda kan du gå tillbaka till din webbplats och välja Jag är klar, fortsätt med konfigureringen.
  11. Kontrollera att webbplatsnamnet stämmer och att alternativknappen bredvid är markerad. Välj sedan Spara och publicera eller Spara. Dina ändringar syns inte för andra förrän efter att du publicerat. Det tar bara ett ögonblick att ansluta till en GoDaddy-domän, men att ansluta till en extern icke-GoDaddy-domän kan ta upp till 72 timmar.