Webbplatsverktyg Hjälp

Ändra min webbplats domänadress

Som standard baseras webbadressen för Website Builder-webbplatsen på det namn du använde när du först konfigurerade Website Builder – med godaddysites.com på slutet. Om du vill ändra din webbplats domän (adress) har du tre alternativ:

• Köp en ny GoDaddy-domän
  • Använd en GoDaddy-domän som du redan äger
  • Använd en extern, icke-GoDaddy-domän som du har köpt av ett annat företag
  1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna din produkt. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. Klicka på Redigera/Redigera webbplats.

OBS! Om du har en Website Builder Onlinebutik klickar du först på Hantera butik och sedan på Redigera/Redigera webbplats.

3. Klicka på Ändra längst upp där webbplatsens adress visas.
    Klicka på Ändra
  4. Om du har en oanvänd domän från GoDaddy visas Använd min domän vid adressen till din webbplats. Klicka där och sedan på Jag äger redan en domän.
    klicka på Jag äger redan en domän

OBS! Baserat på den första delen av din gratisadress (forcastfutures i det här exemplet), föreslår GoDaddy nya domäner som du kan köpa. För att se fler förslag klickar du på Sök fler domäner. (Om du köper en ny domän använder du samma artikel för att koppla den till din Website Builder-webbplats.)

5. När fönstret Domäninställningar öppnas har en gratis webbadress automatiskt valts. Du ändrar den genom att göra ett val från menyn Min domän.
    Gör ett val från menyn Min domän
  6. Klicka på Spara och publicera och hoppa till det sista steget. (Om du använder en extern domän, se nästa steg.)
  7. Om du vill använda en extern domän (köpt från ett annat företag) väljer du Lägg till en extern domän från menyn Min domän och klickar sedan på Nästa.
    Välj extern domän och klicka på Nästa
  8. Ange den externa domänen i fältet Domännamn och klicka på Spara och publicera när du ser meddelandet Det ser bra ut!. (Meddelandet bekräftar att du äger domänen.)
    ange externt domännamn
  9. Logga sedan in på webbplatsen för din externa domänleverantör och leta reda på var du ändrar domänens A-post. (Kontakta domänleverantören för hjälp om du har problem.)
  10. Uppdatera den externa domänens A-post genom att ange korrekt IP-adress nedan baserat på det område som är närmast din plats.
    Använd närmaste serverplats Ange IP-adress
    USA East Coast 198.71.232.3
    USA West Coast 72.167.191.69
    Europa 160.153.136.3
    Asien 182.50.132.242
  11. Logga ut från den andra domänleverantörens webbplats, gå tillbaka till Website Builder och klicka på Spara och publicera.
  12. Om du växlar till en GoDaddy-domän visas vanligtvis aviseringen Din webbplats är aktiv! efter några ögonblick, och sedan kan du klicka på Visa webbplats för att se webbplatsen och dess nya adress.
    webbplats med ny adress

OBS! Om du byter till en extern (icke-GoDaddy) domän kan det dröja upp till 72 timmar innan ändringen börjar gälla. Det kan gå fortare, så kolla gärna då och då genom att klicka på Visa webbplats.