Ändra ett WordPress-tema med SSH

Du kan ändra det för närvarande aktiva temat inifrån SSH. Detta är en mer avancerad metod men kan vara effektivare för utvecklare som hanterar flera WordPress-webbplatser.

Varning: Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför några ändringar.
OBS! Om din WordPress-databas använder anpassade tabellprefix måste du ersätta prefixet wp_ i kommandon under 5 och 6 med prefixet i din wp-config.php- fil. Du bör förbereda den här informationen innan du ansluter till SSH för att undvika att du kopplas bort när du letar efter den.
  1. Anslut via SSH enligt anvisningarna för din värdtjänstplan.
  2. Anslut till MySQL med följande kommando:

mysql -h värd -P port -u användarnamn -p databas

Ange databasinformationen från din databas enligt följande:

• värd är ditt databasvärdnamn eller IP-adress.
    • port är porten MySQL körs på (som standard är detta 3306).
    • användarnamn är ditt databas användarnamn.
    • databas är ditt databasnamn.
  3. När du blir ombedd anger du lösenordet för den MySQL-användaren.
  4. När du är ansluten anger du följande kommando för att kontrollera ditt aktuella tema och underordnade tema:

välj * från wp_options där option_name = 'template' eller option_name = 'stylesheet';
  5. Om du vill ändra mallen anger du följande kommando:

uppdatera wp_options set option_value = ' themeName ' där option_name = 'mall';

Uppdatera kommandot enligt följande:

• themeName är namnet på det nya temat.
  6. Om du vill ändra stilarket anger du följande kommando:

uppdatera wp_options set option_value = ' themeName2 ' där option_name = 'stylesheet';

Uppdatera kommandot enligt följande:

• themeName2 är namnet på det nya temat eller det underordnade temat.
  7. När du har ändrat mall och stilark skriver du exit; för att stänga av SSH.