Ändra ett WordPress-tema med SSH

Du kan ändra det för närvarande aktiva temat inifrån SSH. Detta är en mer avancerad metod men kan vara effektivare för utvecklare som hanterar flera WordPress-webbplatser.

Varning: Informationen i den här artikeln är ett avancerat material som vi gör tillgängliga som en tjänst. Observera att du är ansvarig för att följa anvisningarna nedan. Kundtjänst kan inte hjälpa till med dessa ämnen.
  1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför några ändringar.
  2. Anslut till din server eller delade värdtjänstkonto med SSH
  3. Anslut till MySQL med följande kommando:

mysql -u användarnamn -h värddatabas -P port -p

Ange databasinformationen från din databas enligt följande:

• användarnamn är ditt databas användarnamn
    • värd är ditt databasvärdnamn eller IP-adress
    • databas är databasnamnet
    • port är porten MySQL körs på (som standard är detta 3306)
  4. När du blir ombedd anger du lösenordet för den MySQL-användaren.
  5. När du är ansluten anger du följande kommando för att kontrollera ditt aktuella tema och underordnade tema:

välj * från wp_options där option_name = 'template' eller option_name = 'stylesheet';
  6. Om du vill ändra mallen anger du följande kommando

uppdatera wp_options set option_value = ' themeName ' där option_name = 'mall';

Uppdatera kommandot enligt följande:

• themeName är namnet på det nya temat
  7. Om du vill ändra stilarket anger du följande kommando

skriv uppdatering wp_options set option_value = ' themeName2 ' där option_name = 'stylesheet';

Uppdatera kommandot enligt följande:

• themeName2 är namnet på det nya temat eller det underordnade temat
  8. När du har ändrat mall och stilark skriver du exit; för att stänga av SSH.

Varning: Om din WordPress-databas använder anpassade tabellprefix måste du ersätta wp_ i varje kommando med prefixet i din wp-config.php- fil.