Ändra en NS-post

Du kan redigera anpassade NS-poster som du har skapat i din zonfil för att uppdatera namnservern som en specifik underdomän värd pekar på. Detta gör att du kan hantera underdomänen med en annan DNS-tjänst.

1. Logga in på ditt GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Rulla ner till Ytterligare inställningar och klicka på Hantera DNS .
    välj välj hantera dns
  4. sidan DNS-hantering klickar du på bredvid posten du vill redigeraredigera dns-pennikonen pennikonen.

OBS! Om du är värd för DNS med GoDaddy konfigureras de NS-poster som behövs för din standard-DNS automatiskt och kan inte ändras.

5. Redigera fälten efter behov:
    • Värd: Värdnamnet för den underdomän du pekar.
    • Pekar mot: Den namnserver du vill att underdomänen ska peka mot.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information.
  6. Klicka på Spara för att slutföra processen.

Det kan ta upp till 48 timmar innan alla ändringar börjar gälla.