Lägg till tjänster för Online-bokningar

Online-bokningar är ett jättebra sätt att låta kunderna boka ett möte med dig och din personal vid en tidpunkt som passar alla. Schemalägg på din verksamhet, på en plats som väljs av kunden, ett onlinemöte/virtuellt möte eller en annan plats om du vill.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Rulla ner till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen du vill ändra.
  3. Från kontrollpanelsvyn väljer du Bokningar > Tjänster från menyn. (För att komma till kontrollpanelen från webbplatsredigeraren väljer du Kontrollpanel i menyn Webbplatsverktyg i övre vänstra hörnet.)
  4. Välj Lägg till tjänst.
  5. Välj en av tre typer av bokningar:
    Tre typer av bokningar: Bokningar, engångshändelse eller återkommande händelse
    • Bokningar öppnar för allmänna tidsfönster baserat på din kalender. Du anger detaljerna, kunderna väljer tiden som passar dem bäst.
    • Engångshändelse låter dig ange en särskild händelse som bara äger rum en gång.
    • Återkommande händelser öppnar en regelbundet schemalagd tid för en kurs eller ett evenemang. När du skapar en återkommande händelse kommer dina kunder fortfarande att behöva genomföra varje enskild bokning för sig.
  6. Fyll i all obligatorisk information som är markerad med en röd asterisk (*), beroende på vilken bokningstyp du väljer. Kom ihåg att lägga till en bild – bokningar med bilder ökar kundernas engagemang.
  7. Ange priser och hur du vill att kunderna ska betala.
    • Gratis: Det visas inget betalningsfält eftersom det inte finns något att betala.
    • Belopp: Ange ett pris för din tjänst eller ditt evenemang. Kom ihåg att konfigurera onlinebetalningar (tillgängligt i Australien, Kanada, Storbritannien och USA) om du konfigurerar fullständig betalning eller delbetalning. Du kan acceptera tre olika betalningssätt:
      • Begär full betalning: Personen som registrerar sig måste betala hela beloppet online.
      • Begär delbetalning: Personen som registrerar sig måste göra en delbetalning (minst 1 USD eller din valuta) och resten senare.
      • Personligen: Personen som registrerar sig betalar inte online, vilket ger dem möjlighet att betala kontant, via check eller kort när de träffar dig.
    • Anpassad: Använd detta alternativ för text istället för ett nummer. Till exempel ”Ring för anbud”, ”Priset kan variera” eller liknande.
  8. Från Tjänstplats anger du var du vill träffas.
    • Online/Virtuell låter dig ange en onlinemötesplats och ett kort textfält för att uppge PIN-kod eller andra instruktioner. Anslut till Zoom här eller på din kontrollpanel i Betalning > Appar för att skapa en unik möteslänk för varje bokning. Om du väljer Ange min egen, kan du lägga till din egen möteslänk som Google Hangouts och tillhörande anvisningar (mötes-ID, PIN-kod etc.).
    • Företagets plats är platsen där din verksamhet bedrivs. (Om du vill ändra det går du till kontrollpanelen och väljer Inställningar och väljer Företag under Bokningar.)
    • Kundens plats låter kunden välja en plats efter att ha gjort bokningen. (Endast tillgänglig i Bokningar, ej i Engångshändelse eller Återkommande händelser.)
    • Annat tillhandahåller ett fritt fält där du kan ange valfri adress eller plats
  9. När du är färdig väljer du Spara. Dina bokningar uppdateras automatiskt på din webbplats, så du behöver inte publicera sidan.
  10. Obs! När en bokning har sparats kommer redigeringar endast att påverka framtida bokningar. Nuvarande och tidigare bokningar ändras inte. Platsen kan inte ändras, men du kan göra följande istället.