SSL-certifikat Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Verifiera min SSL-certifikatbegäran för ett Organization Validation (OV) eller Extended Validation (EV) -certifikat

Välj vilken typ av certifikat du begärde:

Organisationsverifieringscertifikat

När du har begärt ett organisationsverifieringscertifikat hjälper vårt verifieringsteam dig:

• Styrk att du kontrollerar domänerna
  • Visa organisationens identitet och behörighet för ett organisationsverifieringscertifikat

Bevisa att du kontrollerar domänerna för ditt OV-certifikat

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna på begäran behöver du inte styrka att du kontrollerar domänen / domänerna. Vi gör det åt dig med den information vi har.

Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänerna på begäran skickar vi två e-postmeddelanden som hjälper dig bevisa din domänkontroll.

• E- post för verifieringslänk - det här e-postmeddelandet har en länk som du kan välja för att bekräfta att du kontrollerar domänen. Det skickas till de officiella kontakt-e-postadresserna för den domän som anges i WHOIS-katalogen . Detta säkerställer att verifieringslänken endast är tillgänglig för någon med administrativ åtkomst till domänen.
  • E- post för verifieringsprocess - detta e-postmeddelande skickas till e-postadressen för kontot med SSL-certifikatet. E-postmeddelandet innehåller anvisningar om hur du kan bevisa domänkontroll. Det har inte länken som bekräftar att du kontrollerar domänen.

Om du har tillgång till en av WHOIS-e-postadresserna väljer du länken i verifieringslänken för att bekräfta att du kontrollerar domänen. Detta är det enklaste sättet att bevisa att du kontrollerar domänen.

Om du inte har tillgång till WHOIS-e-postadresserna måste du verifiera domänägarskapet (HTML eller DNS) för ditt SSL-certifikat .

Ju tidigare du väljer verifieringslänken i e-postmeddelandet vi skickar till dig eller ändrar DNS eller HTML, desto snabbare kan vi utfärda ditt certifikat.

Visa din organisations identitet och behörighet för ett OV-certifikat

Du styrker din organisations identitet och behörighet genom att skicka dokument med följande information till oss:

• Organisationens namn
  • Adress
  • Telefonnummer (som vi ringer till innan vi utfärdar ditt certifikat)

Vårt verifieringsteam berättar vilka dokument de behöver för ditt certifikat. Dokumentationsbegäran för organisationer kan innehålla:

• Verksamhetstillstånd
  • Försäljning & Använd momscertifikat (varken numret eller Federal Employment Identification Number (FEIN) enbart är godtagbara)
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • Yrkesskatteintyg / -licens
  • Certifikat för skattebefrielse för ideella organisationer
  • Verksamhetsbeskrivning
  • El-/gas-/vattenräkning eller bank- eller kreditkortsutdrag som visar adress och telefonnummer
  • Bestyrkande brev från jurist eller auktoriserad revisor

När du bekräftar att du kontrollerar domänen / domänerna och tillhandahåller de begärda dokumenten för att bevisa din organisations identitet och behörighet utfärdar vi ditt certifikat inom en arbetsdag.

När ditt certifikat har utfärdats

Det är dags att ladda ner ditt certifikat.

Utökat verifieringscertifikat

När du har begärt ett certifikat för utökad verifiering hjälper vårt verifieringsteam dig:

• Styrk att du kontrollerar domänerna
  • Visa din identitet och behörighet för ett certifikat med utökad verifiering

Visa att du kontrollerar domänerna för ditt EV-certifikat

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna på begäran behöver du inte bevisa att du kontrollerar domänerna. Vi gör det åt dig och meddelar dig när certifikatet är klart.

Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänerna på begäran skickar vi två e-postmeddelanden som hjälper dig bevisa din domänkontroll.

• E- post för verifieringslänk - det här e-postmeddelandet har en länk som du kan välja för att bekräfta att du kontrollerar domänen. Det skickas till de officiella kontakt-e-postadresserna för den domän som anges i WHOIS-katalogen . Detta säkerställer att verifieringslänken endast är tillgänglig för någon med administrativ åtkomst till domänen.
  • E- post för verifieringsprocess - detta e-postmeddelande skickas till e-postadressen för kontot med SSL-certifikatet. E-postmeddelandet innehåller anvisningar om hur du kan bevisa domänkontroll. Det har inte länken som bekräftar att du kontrollerar domänen.

Om du har tillgång till en av WHOIS-e-postadresserna väljer du länken i verifieringslänken för att bekräfta att du kontrollerar domänen. Detta är det enklaste sättet att bevisa att du kontrollerar domänen.

Om du inte har tillgång till WHOIS-e-postadresserna måste du verifiera domänägarskapet (HTML eller DNS) för ditt SSL-certifikat .

Ju tidigare du väljer verifieringslänken i e-postmeddelandet vi skickar till dig eller ändrar DNS eller HTML, desto snabbare kan vi utfärda ditt certifikat.

Visa din identitet och behörighet för ett EV-certifikat

Du styrker din identitet och behörighet genom att skicka dokument med följande information till oss:

• Ditt eller organisationens namn
  • Adress
  • Telefonnummer (som vi ringer till innan vi utfärdar ditt certifikat)

Vilka dokument vi accepterar beror på om certifikatet utfärdas till en individ eller en organisation. Vårt verifieringsteam berättar vilka dokument de behöver för ditt certifikat.

Dokumentationsbegäran kan omfatta:

• Verksamhetstillstånd
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • Verksamhetsbeskrivning
  • Certifikatbegäran undertecknad av certifikatförfrågare och certifikatgodkännare
  • Undertecknat kontaktavtal för alla initiala begäran och ändringar av behörig undertecknare
  • Notariserat uttalande med personligt styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserat personligt uttalande med styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserad kopia av ID-handling med foto som används för att styrka din identitet (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Verifierat juridiskt omdöme eller brev från auktoriserad revisor, beroende på resultaten från andra verifieringsmetoder

När du bekräftar att du kontrollerar domänen / domänerna och tillhandahåller de begärda dokumenten för att bevisa identitet och behörighet utfärdar vi ditt certifikat inom en arbetsdag.

När ditt certifikat har utfärdats

Det är dags att ladda ner ditt certifikat.