SSL-certifikat Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Verifiera min domänkontroll och behörighet för ett SSL-certifikat

När du har begärt ett SSL-certifikat måste vi verifiera att du kontrollerar de domäner som du begär certifikatet för. Med certifikat för utökat certifikat och organisationsverifiering behöver vi också verifiera din identitet och att du är berättigad till den typen av certifikat.

Vi försöker göra verifieringen med information vi redan har eller med information vi kan få från tredje part. Om det behövs ytterligare information kontaktar en medlem i vårt verifieringsteam vad de behöver för att godkänna din certifikatbegäran.

Om du vill veta mer om verifieringsprocessen kan du titta i avsnittet för den typ av certifikat som du begär.

Standardcertifikat (vanligast)

För att godkänna din standardcertifikatbegäran måste vårt verifieringsteam verifiera att du kontrollerar domännamnet som certifikatet begärs för.

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna som anges i begäran behöver du inte styrka att du kontrollerar domänen. Vi gör det åt dig och meddelar dig när certifikatet är klart.

Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänerna på begäran kommer vi att använda någon av dessa metoder för att verifiera att du kontrollerar domänerna.

• När du har begärt ditt SSL skickar vi en verifieringslänk till en lista med e-postadresser på domänen / domänerna. E-postadressen måste vara en av följande: admin @, administrator @, hostmaster @, postmaster @ eller webmaster @. Om du inte redan har konfigurerat något av dessa kan du skapa en så skickar vi länken till dig inom 24 timmar. Om du väljer länken visar du att du har domänkontroll.
  • Om ditt SSL-certifikat inte finns i samma konto som din domän / domäner och du inte kan konfigurera en e-postadress på domänerna måste du verifiera att du kontrollerar domänen via DNS eller HTML. För information om den processen, seBekräfta att du äger domänen (DNS eller HTML) för SSL-certifikatet .

När du har slutfört ett av alternativen för bevis för domänkontroll kommer ditt certifikat att utfärdas inom en arbetsdag. Tänk på att manuella verifieringsprocesser är beroende av att du slutför uppgiften. Certifikatet utfärdas inte förrän du har bevisat att du har kontroll över domänerna.

Organisationsverifieringscertifikat

När du har begärt ett organisationsverifieringscertifikat hjälper vårt verifieringsteam dig:

• Styrk att du kontrollerar domänerna
  • Visa din identitet och behörighet för ett organisationsverifieringscertifikat

Styrk att du kontrollerar domänerna

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna på begäran behöver du inte bevisa att du kontrollerar domänerna. Vi gör det åt dig och meddelar dig när certifikatet är klart.

Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänerna på begäran kommer vi att använda någon av dessa metoder för att verifiera att du kontrollerar domänerna.

• När du har begärt ditt SSL skickar vi en verifieringslänk till en lista med e-postadresser på domänen / domänerna. E-postadressen måste vara en av följande: admin @, administrator @, hostmaster @, postmaster @ eller webmaster @. Om du inte redan har konfigurerat något av dessa kan du skapa en så skickar vi länken till dig inom 24 timmar. Om du väljer länken visar du att du har domänkontroll.
  • Om ditt SSL-certifikat inte finns i samma konto som din domän / domäner och du inte kan konfigurera en e-postadress på domänerna måste du verifiera att du kontrollerar domänen via DNS eller HTML. För information om den processen, seBekräfta att du äger domänen (DNS eller HTML) för SSL-certifikatet .

Visa din identitet och behörighet för ett organisationsverifieringscertifikat

Du styrker din identitet och behörighet genom att skicka dokument med följande information till oss:

• Ditt eller organisationens namn
  • Adress
  • Telefonnummer (som vi ringer till innan vi utfärdar ditt certifikat)

Vilka dokument vi accepterar beror på om certifikatet utfärdas till en individ eller en organisation. Vårt verifieringsteam berättar vilka dokument de behöver för ditt certifikat.

Dokumentationsbegäran kan omfatta:

Individer
  • Statligt utfärdad ID-handling med foto
  • El-/gas-/vattenräkning eller bank- eller kreditkortsutdrag som visar adress och telefonnummer
Organisationer
  • Verksamhetstillstånd
  • Momscertifikat (varken numret eller Federal Employment Identification Number (FEIN) enbart är godtagbara)
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • F-skattsedel
  • Certifikat för skattebefrielse för ideella organisationer
  • Verksamhetsbeskrivning
  • El-/gas-/vattenräkning eller bank- eller kreditkortsutdrag som visar adress och telefonnummer
  • Bestyrkande brev från jurist eller auktoriserad revisor

Utökat verifieringscertifikat

När du har begärt ett certifikat för utökad verifiering hjälper vårt verifieringsteam dig:

• Styrk att du kontrollerar domänerna
  • Visa din identitet och behörighet för ett certifikat med utökad verifiering

Styrk att du kontrollerar domänerna

Om ditt SSL-certifikat finns i samma GoDaddy-konto som domänerna på begäran behöver du inte bevisa att du kontrollerar domänerna. Vi gör det åt dig och meddelar dig när certifikatet är klart.

Om ditt SSL-certifikat finns i ett annat konto än domänerna på begäran kommer vi att använda någon av dessa metoder för att verifiera att du kontrollerar domänerna.

• När du har begärt ditt SSL skickar vi en verifieringslänk till en lista med e-postadresser på domänen / domänerna. E-postadressen måste vara en av följande: admin @, administrator @, hostmaster @, postmaster @ eller webmaster @. Om du inte redan har konfigurerat något av dessa kan du skapa en så skickar vi länken till dig inom 24 timmar. Om du väljer länken visar du att du har domänkontroll.
  • Om ditt SSL-certifikat inte finns i samma konto som din domän / domäner och du inte kan konfigurera en e-postadress på domänerna måste du verifiera att du kontrollerar domänen via DNS eller HTML. För information om den processen, seBekräfta att du äger domänen (DNS eller HTML) för SSL-certifikatet .

Visa din identitet och behörighet för ett certifikat med utökad verifiering

Du styrker din identitet och behörighet genom att skicka dokument med följande information till oss:

• Ditt eller organisationens namn
  • Adress
  • Telefonnummer (som vi ringer till innan vi utfärdar ditt certifikat)

Vilka dokument vi accepterar beror på om certifikatet utfärdas till en individ eller en organisation. Vårt verifieringsteam berättar vilka dokument de behöver för ditt certifikat.

Dokumentationsbegäran kan omfatta:

• Verksamhetstillstånd
  • Dokumentation gällande bifirma
  • Dokumentation gällande fiktivt namn
  • Verksamhetsbeskrivning
  • Certifikatbegäran undertecknad av certifikatförfrågare och certifikatgodkännare
  • Undertecknat kontaktavtal för alla initiala begäran och ändringar av behörig undertecknare
  • Notariserat uttalande med personligt styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserat personligt uttalande med styrkande (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Notariserad kopia av ID-handling med foto som används för att styrka din identitet (för icke-LLC eller Inc. företag)
  • Verifierat juridiskt omdöme eller brev från auktoriserad revisor, beroende på resultaten från andra verifieringsmetoder