Växla mitt Microsoft 365-konto till Exchange in Mail (iOS)

Om du använder Microsoft 365 som POP eller IMAP kan det hända att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) inte är anslutna till ditt e-postmeddelande och kan förloras om du tar bort kontot. För att förhindra dataförlust och få det säkraste, snabbaste och mest pålitliga e-postmeddelandet byter du ditt POP- eller IMAP-konto till Exchange.

1. Logga in på Outlook på webben . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här). Om du ser e-post i din inkorg fortsätter du till nästa steg.
  2. Varning: Om några meddelanden saknas efter övergången från Workspace Email till Microsoft 365, ta inte bort ditt POP- eller IMAP-konto än. Du kan fortfarande lägga till Exchange, men behåll båda kontona tills du har återställt dina meddelanden .
  3. Öppna inställningarna för din iPhone eller iPad.
  4. Tryck på Mail > Konton . (Beroende på din iOS-version kan du behöva trycka på Lösenord & konton .)
    I Mail trycker du på Konton
  5. Tryck på Lägg till konto.
    Tryck på Konton i E-post
  6. Tryck på Microsoft Exchange.
    Tryck på Microsoft Exchange i menyn
  7. Ange din e-postadress och en kort beskrivning (t.ex. namnet på ditt företag eller typ av e-post) och tryck sedan på Nästa.
    Ange e-postadress och företagsbeskrivning och tryck på Nästa
  8. Tryck på Logga in för att bekräfta att du vill använda ditt Microsoft Exchange-konto.
    Tryck på Logga in för att logga in på ditt Exchange-konto
  9. Ange ditt lösenord och tryck på Logga in. (Du kan behöva välja din kontotyp som Arbete eller Skola för att fortsätta.)
    Ange ditt lösenord och tryck på Logga in

Obs! Om Microsoft inte hittar ditt konto kan du bli ombedd att ange dina uppgifter manuellt:

E-post: Ange din e-postadress för Microsoft 365
    Lösenord: Ditt e-postlösenord för Microsoft 365
    Server: outlook.office365.com (det här är obligatoriskt)
    Domän: Det här kan lämnas tomt
    Användarnamn: Din e-postadress för Microsoft 365

10. Om din administratör har aktiverat multifaktorautentisering (kallas även tvåstegsverifiering) måste du verifiera ditt konto.
  11. Tryck på Nästa. Du kan bli ombedd att välja Samtyck åt din organisation. Det gör att Microsoft 365 och Mail-appen kan samarbeta. Tryck på Acceptera.
  12. Tryck på Spara. Du kan gå tillbaka hit och uppdatera inställningarna när du vill.
    Granska inställningarna och tryck på Spara
  13. Det var allt! Du kommer att se ditt Microsoft 365-konto under Konton.
    Nu visas Microsoft 365-e-postkontot under Konton

Jämför dina POP / IMAP- och Exchange-konton. Om din e-post finns i Exchange tar du bort POP / IMAP-versionen från din enhet.