Växla mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Gmail (Android)

Om du använder Microsoft 365 som POP eller IMAP kan det hända att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) inte är anslutna till ditt e-postmeddelande och kan förloras om du tar bort kontot. För att förhindra dataförlust och få det säkraste, snabbaste och mest pålitliga e-postmeddelandet byter du ditt POP- eller IMAP-konto till Exchange.

1. Logga in på Outlook på webben . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här). Om du ser e-post i din inkorg fortsätter du till nästa steg.
  2. Varning: Om några meddelanden saknas efter övergången från Workspace Email till Microsoft 365, ta inte bort ditt POP- eller IMAP-konto än. Du kan fortfarande lägga till Exchange, men behåll båda kontona tills du har återställt dina meddelanden .
  3. Öppna din Android-app i Gmail.
    • Nya användare: Tryck på Lägg till en e-postadress.
      Tryck på lägg till e-postadress
    • Befintliga användare: Tryck på Konto och Lägg till ett till konto.
      Tryck på lägg till konto
  4. Tryck på Exchange och Microsoft 365 .
    Välj Exchange och Microsoft 365
  5. Ange din Microsoft 365-e-postadress och tryck på Nästa .
    Tryck på lägg till konto
  6. Ange ditt lösenord och tryck på Nästa.
    Tryck på lägg till konto
  7. Förstagångsanvändare, granska behörigheter för att tillåta att Gmail får åtkomst till din mobil.
    • Tryck på Aktivera för att aktivera administratörsbehörighet för enhet.
    • Tryck på Tillåt för att låta Gmail få åtkomst till dina kontakter.
    • Tryck på Tillåt för att låta Gmail få åtkomst till din kalender.
  8. När ditt konto är klart trycker du på Klart.
  9. Om du vill se din inkorg trycker du på Ta mig till Gmail. Tryck på Profil för att se dina inställningar, och uppdatera ditt visningsnamn eller din mobilsignatur.

Jämför dina POP / IMAP- och Exchange-konton. Om din e-post finns i Exchange tar du bort POP / IMAP-versionen från din enhet.