Hanterad WordPress Hjälp

Varför bör du använda ett temporärt domännamn med Hanterade WordPress-bloggar?

Obs! När du använder en tillfällig domän kommer du att ha problem med leverans av e-post på grund av att posten för Sender Policy Framework (SPF) anges i DNS. När du gör mejltest rekommenderar vi att du använder ett verkligt domännamn med korrekt SPF-post på plats.

När du skapar Managed WordPress-webbplatser har du möjlighet att använda temporära domännamn. Det gör det möjligt för dig att visa och arbeta med dina webbplatser utan att ändra DNS-inställningarna för dina domännamn. Med andra ord kan din befintliga webbplats vara online medan du arbetar med den nya sajten.

Temporära domännamn är nödvändiga på grund av det sätt som WordPress hanterar interna länkar och filstrukturer, eftersom absoluta sökvägar används istället för relativa. Detta innebär att istället för att använda länkar som är relativa till domänen som du hämtar, enligt följande:

a href="/directory/file.extension" />link text/a>

... används absoluta länkar som refererar till ett specifikt domännamn, enligt följande:

a href="http://coolexample.com/directory/file.extension">link text/a>

När domännamnet i den absoluta länken inte pekar på det konto som du vill hittas inte resurserna på den förväntade URL-adressen. När det försöker ladda filer med hjälp av sökvägar som WordPress har skapat, och som är absoluta och använder själva domännamnet, så kan det inte hitta dem eftersom domänen pekar någon annanstans. Webbplatsen fungerar inte.

Genom att använda temporära domännamn tillhandahåller vi ett verktyg för att bygga ut eller förhandsgranska dina webbplatser, utan att behöva ändra DNS-inställningarna för deras domännamn. WordPress tror att det temporära domännamnet är det domännamn som vi ska använda senare. Därför är de absoluta sökvägar skapas tillgängliga från webben och rätt resurser hämta, vilket gör att webbplatsen fungerar.

Du får reda på att ett temporärt domännamn används, eftersom vi lämnar ett meddelande (som ligger kvar hela tiden) om detta i panelen för WP Admin:
Välj länken Lägg till domän

Relaterade steg

• När du är redo att flytta över din DNS kan du ändra domän så tar vi hand om resten för att se till att dina webbplatser fungerar som de ska.
  • Om domänen är registrerad någon annanstans behöver du veta vilken IP-adress du ska använda för att uppdatera DNS för din domän.