Vad är Outlook Setup Assistant?

Outlook Setup Assistant är ett lättklientprogram som automatiskt skapar en Outlook-profil. Detta verktyg är för de som har flyttat från Workspace Email till Microsoft 365 och använder Outlook för Windows.

Om ditt e-postmeddelande använder POP-inställningar bifogar Outlook Setup Assistant en lokal kopia av din tidigare PST till din nya Outlook-profil. Det innebär att du får en andra inkorg som heter Old_POP . Om ditt e-postmeddelande till exempel är paul@coolexample.com , kommer inkorgen att kallas Old_POP_paul@coolexample.com . Den här inkorgen innehåller ditt tidigare e-postmeddelande, men all inkommande e-post skickas till din nya primära inkorg.

exempel på gammal pop-inkorg

Är du redo att komma igång? Ladda ner Outlook Setup Assistant .

OBS! Om du har begärt en e-postmigrering använder du Outlook Migration Assistant istället för det här verktyget.

Vem kan använda Outlook Setup Assistant?

Outlook Setup Assistant är för alla med ett e-postkonto som påverkas av flytten från Workspace Email till Microsoft 365. Den har stöd för följande konfigurationer:

• Windows 7, 8 och 10.
  • Outlook för Windows inklusive versionerna 2013, 2016 och 2019.
  • Microsoft 365-licenstyper som stöder Exchange-åtkomst på klientnivå.
  • .Net Framework 4.6.

Konfigurationsassistenten för Outlook är inte tillgänglig för Linux, Outlook för Mac och alla som använder Outlook 2010 eller äldre. I sådana fall rekommenderar vi att du konfigurerar din e-postklient med Exchange eller uppdaterar till den senaste versionen av Outlook.