Hanterad WordPress Hjälp

Vad är ett CDN?

Ett CDN, nätverk för innehållsleverans, är ett nätverk med servrar som levererar innehåll. Syftet med CDN:et är att cacha och snabbare betjäna statiskt innehåll baserat på den geografiska platsen mellan den ursprungliga servern (den server som din webbplats ligger på) och användaren som gör begäran. Det innebär att när någon i Japan besöker din webbplats som finns i USA, läses den in lika snabbt som om webbplatsens värdserver låg i Japan.

Fördelarna med att använda CDN är:

• Förbättrad tillgänglighet och redundans för innehåll – Högvolymtrafik eller maskinvarufel kan medföra avbrott på webbplatsen, men med CDN distribueras inläsningen så att webbplatsen kan hantera mer trafik och säkerställa fel bättre än en enda ursprunglig server.
  • Förbättrade inläsningstider – Användare får se innehåll från en Point of Presence(PoP) som är geografiskt närmare än den ursprungliga servern, vilket innebär snabbare inläsningstider för din webbplats.
  • Ökad säkerhet – En CDN kan öka säkerheten genom att minimera DDoS-attacker (distributed denial-of-service), förhindra sårbarhetsattacker och stoppa råstyrkeförsök mot din webbplats inloggningssidor med mera.

Alla CDN:er är inte likadana. Det finns CDN:er med både statisk tillgångscache och helsidecache. Skillnaden ligger i serverbelastningen som passerar genom det distribuerade nätverket av servrar runt om i världen. Helsidecachlagring används för att förbättra belastningen på din server genom att inte bara distribuera dina statiska tillgångar från webbplatsens databas utan även block av kod och information.

CDN-alternativ i kombinationserbjudande med Managed WordPress:

• En uppdaterad version av CDN-paketerbjudandet för Managed WordPress-webbplatser som inkluderar teknik för helsidecache finns nu tillgängligt för berättigade kunder. Denna nya CDN-lösning är en branschledande produkt som når 95 % av världens befolkning på mindre 50 ms. I denna nya CDN medföljer en brandvägg för webbapplikationer som ser till att din webbplats har ett starkare skydd mot illvilliga aktörer.
  • Statisk tillgångscache är fortsatt tillämpat för de webbplatser som inte är berättigade till helsidecache.
  • Alla Managed WordPress-webbplatser har möjlighet att välja bort GoDaddy-CDN i panelen för värdtjänster under Inställningar.

För webbplatser där domänen är registrerad hos GoDaddy, samt har aktiverat CDN i Managed WordPress-inställningarna, kommer denna nya CDN med förbättrade funktioner för optimering och säkerhet att tillämpas automatiskt.