Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Gmail (Android)

Om du använder Microsoft 365 som POP eller IMAP kan det hända att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) inte är anslutna till ditt e-postmeddelande och kan förloras om du tar bort kontot. För att förhindra dataförlust och få det säkraste, snabbaste och mest pålitliga e-postmeddelandet byter du ditt POP- eller IMAP-konto till Exchange.

1. Öppna Gmail.
  2. Tryck på din profil i det övre högra hörnet.
  3. Om du är redo att ta bort ditt POP / IMAP-konto trycker du på Hantera konton på den här enheten . Tryck på ditt e-postkonto och sedan på Ta bort konto . Tryck på Ta bort konto för att bekräfta.
  4. Obligatoriskt: Om du använder POP-inställningar finns data som dina meddelanden, mappar, kalendrar och kontakter endast på din e-postklient och den enhet du använder för att kontrollera din e-post. Innan du byter till Exchange-inställningar, säkerhetskopiera dina data så att du antingen kan importera den till ditt konto eller hänvisa till den senare. För instruktioner, se din klientleverantör.
  5. För att lägga till ditt Exchange-konto, tryck på din profil igen och Lägg till ett till konto .
    Tryck på lägg till konto
  6. Tryck på Exchange och Office 365 .
    Välj Exchange och Office 365
  7. Ange din Microsoft 365-e-postadress och tryck på Nästa .
    Ange e-postadress
  8. Ange ditt lösenord och tryck på Logga in . (Du kan behöva välja din kontotyp som Arbete eller Skola för att fortsätta.)
    Ange e-postlösenordet och logga in
  9. OBS! Om du har glömt ditt e-postlösenord kan du återställa det så här .

10. Om din administratör har aktiverat multifaktorautentisering (MFA) ska du verifiera ditt konto eller konfigurera Authenticator-appen .
  11. Du kan behöva trycka på Acceptera för att låta Gmail få åtkomst till ditt konto.
  12. När ditt konto är klart trycker du på Klar för att se din inkorg.
    Klar

Ditt e-postkonto är nu konfigurerat som ett Exchange-konto!