Uppdatera mitt Microsoft 365-konto till Exchange i Outlook (Mac)

Om du använder Microsoft 365 som POP eller IMAP byter du det till ett Exchange-konto. Genom att använda ett Exchange-konto ser du till att dina data (inklusive e-post, kontakter och kalendrar) förblir anslutna till din e-post och kan återställas från servern.

Steg 1: Exportera dina data

Följ instruktionerna för Outlook på Mac för att exportera data från ditt POP- eller IMAP-konto . Du laddar ner en säkerhetskopia av din e-post, dina kontakter och din kalender. Om något saknas efter att du har skapat ditt nya Exchange-konto importerar vi säkerhetskopian.

Steg 2: Lägg till ditt konto som Exchange

Skapa ett nytt konto med Exchange-inställningar.

1. Öppna Outlook .
  2. Välj Outlook i menyraden, sedan Inställningar .
    välj outlook och välj sedan preferenser
  3. Välj Konton .
    välj konton
  4. Välj + (plus) och sedan Nytt konto .
    välj + och sedan nytt konto
  5. Ange din e-postadress och välj sedan Fortsätt (Du kan behöva välja din kontotyp som Arbete eller skola , inte Privatperson för att fortsätta).
  6. Ange ditt e -postlösenord och välj sedan Logga in .
  7. Om din administratör har aktiverat multifaktorautentisering (MFA) ska du verifiera ditt konto eller konfigurera Authenticator-appen .
  8. Välj Klar . Ditt Exchange-konto har nu lagts till.
    ange ditt lösenord och välj sedan logga in

Steg 3: Importera dina data

Obligatoriskt: Innan du fortsätter kan du jämföra ditt POP- eller IMAP-konto med ditt nya Exchange-konto för att se om någon av dina e-postmeddelanden, mappar, kalendrar, kontakter och annan information saknas. Om du inte saknar data går du vidare till steg 4 .

Om någon av dina data saknas i ditt nya Exchange-konto, följ instruktionerna för Outlook på Mac för att importera data från ditt POP- eller IMAP-konto.

Steg 4: Ta bort ditt POP- eller IMAP-konto

När ditt konto har lagts till som Exchange och inga data saknas tar du bort ditt POP- eller IMAP-konto.

Varning: Se till att ha all din data i ditt nya Exchange-konto innan du tar bort ditt POP- eller IMAP-konto. När du har tagit bort ditt konto kan dina data inte återställas.
  1. Välj Outlook i menyraden, sedan Inställningar .
    välj outlook och välj sedan preferenser
  2. Välj Konton .
    välj konton
  3. Välj ditt POP- eller IMAP-konto och välj (minus).
    välj minustecken
  4. Välj Logga ut . När du stänger kontofönstret visas endast ditt Exchange-konto i Outlook.

Grattis! Ditt konto har uppdaterats för att använda Exchange-inställningar i Outlook.