Skapa en förinställd profil

Med en förinställd profil kan du anpassa specifika domäninställningar och tillämpa dessa inställningar på flera domäner på en gång. Du kan spara tid med uppdateringar för kontaktuppgifter, alternativ för automatisk förnyelse och namnservrar.

1. Logga in på GoDaddys Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Via menyn Inställningar väljer du Hantera förinställda profiler
    hantera förinställda profiler
  3. Välj Skapa domänprofil.
  4. Ange ett profilnamn och en valfri beskrivning.
  5. Välj dina Import-inställningar:
    • Nej tack – importera inga inställningar
    • Domänprofil – kopiera inställningar från en befintlig förinställd profil i listrutan
  6. Klicka på ett inställningsfält för att utöka alternativen.
  7. Välj Lägg till inställningar och anpassa alternativen:
    Alternativ Åtgärd
    Inställningar för automatiskt förnyelse
    • Växla mellan och Av
    Låsinställningar
    • Växla mellan och Av
    Inställningar för kontaktuppgifter
    • Markera kryssrutan för att tillämpa uppgifterna på alla kontakttyper
    • Ange uppgifterna för varje kontakttyp
    Inställningar för namnservrar/vidarebefordran
    • Använd GoDaddy-namnservrar – använd standardinställningarna för namnservrar som tillhandahålls av GoDaddy
    • Använd anpassade namnservrar – ange anpassade namnservrar från ditt värdtjänst- eller DNS-hanteringsföretag
    • Ange vidarebefordring – ange en URL för att vidarebefordra dina domäner
  8. När du anpassat dina inställningar väljer du Spara.