Ska jag välja ett Windows- eller Linux-värdtjänstkonto?

Vi får den här frågan hela tiden! För någon typ för webbhotell använder du en webbläsare som Firefox, Chrome eller Safari för att hantera ditt konto och webbplatser. Så du kan köra ditt Windows Hosting-konto från en MacBook eller ett Linux Hosting-konto från en Windows-bärbar dator. Du kan installera populära webbappar som WordPress på Linux eller Windows Hosting. Det spelar ingen roll!

Så varför ska jag välja Linux Hosting?

För de flesta är Linux Hosting ett utmärkt val eftersom det stöder nästan allt du behöver eller vill ha på din webbplats från WordPress-bloggar till nätbutiker och mer.

• Du behöver inte känna Linux för att kunna använda Linux Hosting.
  • Du använder cPanel för att hantera ditt Linux Hosting-konto och webbplatser i valfri webbläsare.

Så varför ska jag välja Windows Hosting?

Windows Hosting stöder också nästan allt som de flesta behöver eller vill ha på sina webbplatser.

• Du måste använd Windows Hosting om du behöver eller vill använda MS-SQL-databaser, ASP.NET eller .NET Core på din webbplats. Dessa kräver alla Windows OS som körs på din server.
  • Du använder Plesk för att hantera ditt Windows Hosting-konto och webbplatser i valfri webbläsare.

Notera: Kontakta din webbutvecklare för att se till, men om du inte har någon utvecklare eller du är bara inte säker på vad MS-SQL, ASP.NET och .NET Core är ... gå med Linux Hosting.