Konfigurera min flerfaktorautentiseringsmetod

När du har säkrat din organisation genom att aktivera säkerhetsinställningar eller multifaktorautentisering (MFA), ställer du in önskad inloggningsmetod för att verifiera din identitet när du loggar in på ditt e-postmeddelande. Lösenord kan glömmas bort eller stjälas, så med en extra inloggningsmetod blir det mycket svårare för någon att bryta sig in på ditt konto.

Använd Microsoft Authenticator-appen som inloggningsmetod. Du kan antingen godkänna ett meddelande eller ange en angiven verifieringskod.

OBS! Lösenordsfunktionen i Authenticator-appen är inte tillgänglig för Microsoft 365 från GoDaddy-konton.

Innan du fortsätter måste du se till att du har både dator och telefon.

1. Logga in på sidan Säkerhetsinformation på datorn. Använd ditt Microsoft 365 användarnamn och lösenord (ditt GoDaddy användarnamn och lösenord fungerar inte här).
    • Om du ser ett meddelande om att mer information behövs eller att säkerhetsinställningarna har aktiverats väljer du Nästa .
  2. Välj Authenticator-appen som metod. Stegen varierar beroende på vad som visas på skärmen:
    • Om du ser Skydda ditt konto högst upp på skärmen väljer du Nästa .
      Sidan Håll ditt konto säkert med knappen Nästa markerad.
    • Om du ser Säkerhetsinformation högst upp på skärmen väljer du + Lägg till inloggningsmetod . Välj Authenticator-appen och sedan Lägg till .
      Modellen Lägg till en metod med Authenticator-appen vald.
    OBS! Om du vill använda en autentiseringsapp som inte kommer från Microsoft följer du stegen på fliken Annan autentiseringsapp istället.
  3. Under Starta med att hämta appen väljer du Ladda ned nu för att ladda ner Authenticator-appen. Se till att tillåta meddelanden från Authenticator-appen.
    • Om du inte kan ladda ner appen med Ladda ner nu kan du söka efter "Microsoft Authenticator" i enhetens appbutik.
    Börja med att få appen modal med anvisningar om hur du laddar ner appen.
  4. När du har installerat appen väljer du Nästa .
  5. Öppna appen Authenticator på mobilen. Tillåt meddelanden om du uppmanas att göra det.
  6. Tryck på + Lägg till , sedan Arbets- eller skolkonto och tryck sedan på Skanna QR-kod .
    • Om det här är första gången du använder appen kan du trycka på Lägg till konto istället.
  7. Gå till datorn under Konfigurera ditt konto och välj Nästa .
    The Set up your account modal med instruktioner om hur du lägger till ett konto.
  8. Använd telefonen för att skanna den QR-kod som visas på din dator. Se till att du skannar koden i Authenticator-appen och inte bara i telefonens kameraapp.
  9. Under Skanna QR-koden väljer du Nästa på din dator.
    • Om du inte kan skanna QR-koden väljer du Kan inte skanna bild? på din dator. I appen längst ned på skärmen trycker du på Eller ange kod manuellt . Ange koden och URL: en som visas på din dator och tryck sedan på Slutför .
    • Om du får ett felmeddelande om att ”Authenticator Registration has time-out” (Authenticator Registration has time-out) eller ”QR-kod har redan använts”, gå tillbaka till steg 5, skanna om QR-koden och välj Nästa .
  10. På din telefon ber appen dig att godkänna inloggningen genom att ange numret som visas på din dator. Ange numret och välj Ja .
  11. När meddelandet har godkänts väljer du Nästa på din dator. Du får en bekräftelse på att Authenticator-appen har registrerats.
    Modalet som visar att anmälan godkändes.

Du klarade det! Ditt konto är nu skyddat med ett extra lager av säkerhet. När du loggar in på din e-post måste du använda Authenticator-appen för att verifiera din identitet.

Du kan uppmanas att konfigurera en andra inloggningsmetod, t.ex. ett samtal till ditt telefonnummer eller en annan autentiseringsapp. Om du någonsin förlorar åtkomst till Authenticator-appen kan du använda den andra metoden för att komma åt ditt konto.

Använd en autentiseringsapp som inte är från Microsoft som inloggningsmetod. Om du till exempel redan använder appen Google Authenticator kan du använda den och lägga till ditt Microsoft 365-konto i den. Innan du fortsätter, se till att du har både dator och telefon.

1. Logga in på sidan Säkerhetsinformation på datorn. Använd ditt Microsoft 365 användarnamn och lösenord (ditt GoDaddy användarnamn och lösenord fungerar inte här).
    • Om du ser ett meddelande om att mer information behövs eller att säkerhetsinställningarna har aktiverats väljer du Nästa .
  2. Välj Authenticator-appen som metod. Stegen varierar beroende på vad som visas på skärmen:
    • Om du ser Skydda ditt konto högst upp på skärmen väljer du Jag vill använda en annan autentiseringsapp .
      Sidan Håll ditt konto säkert med knappen Nästa markerad.
    • Om du ser Säkerhetsinformation högst upp på skärmen väljer du + Lägg till inloggningsmetod . Välj Autentiseringsapp , sedan Lägg till och sedan vill jag använda en annan autentiseringsapp .
      Börja med att få appen modal med anvisningar om hur du laddar ner appen.
  3. Lägg till ett nytt konto på din mobil i autentiseringsappen du vill använda med Microsoft 365. Här är instruktioner för några vanliga autentiseringsappar:
  4. Välj Nästa på datorn.
    Modalet Authenticator-appen som ber användaren att lägga till ett nytt konto i sin autentiseringsapp.
  5. Skanna QR-koden som visas på din dator i din autentiseringsapp och välj sedan Nästa . Detta synkroniserar autentiseringsappen med ditt Microsoft 365-konto.
    Authenticator-appen modal med en QR-kod visas.
  6. På datorn anger du den sexsiffriga kod som visas i autentiseringsappen och väljer Nästa . Du får en bekräftelse på att din autentiseringsapp har registrerats.

Du klarade det! Ditt konto är nu skyddat med ett extra lager av säkerhet. När du loggar in på din e-post måste du använda din autentiseringsapp för att verifiera din identitet.

Du kan uppmanas att konfigurera en andra inloggningsmetod, som din mobil eller en annan autentiseringsapp. Om du någonsin förlorar åtkomst till din autentiseringsapp kan du använda den andra metoden för att komma åt ditt konto.

Även om du kan använda din telefon som inloggningsmetod är den inte lika effektiv som en autentiseringsapp för att blockera attacker. Vi rekommenderar att du använder en autentiseringsapp istället. Om du väljer att använda telefonen anger du ett engångskod när du loggar in på ditt konto, vilket skickas till ditt telefonnummer via sms.

Obligatoriskt: Om du är en användare (inte en admin) och vill använda ditt nummer som standardinloggningsmetod måste du först konfigurera Microsoft Authenticator-appen. När du har följt stegen i fliken Microsoft Authenticator-app kommer du tillbaka hit och fortsätter med de här stegen.

Innan du fortsätter måste du se till att du har både din dator och din mobila enhet.

1. Logga in på sidan Säkerhetsinformation på datorn. Använd ditt Microsoft 365 användarnamn och lösenord (ditt GoDaddy användarnamn och lösenord fungerar inte här).
    • Om du ser ett meddelande om att mer information behövs eller att säkerhetsinställningarna har aktiverats väljer du Nästa .
  2. Stegen varierar beroende på vad som visas på skärmen:
    • Om du ser Skydda ditt konto högst upp på skärmen väljer du Jag vill konfigurera en annan metod . Under Välj en annan metod väljer du Telefon .
      På sidan Håll ditt konto säkert med Jag vill ställa in en annan metod är markerad.
    • Om du ser Säkerhetsinformation högst upp på skärmen väljer du + Lägg till inloggningsmetod . Välj Telefon och sedan Lägg till .
      Fältet Lägg till en metod med Telefon valt.
  3. Ange ditt telefonnummer, välj Skicka en text till mig och välj sedan Nästa .
    Telefonmodal med inmatat telefonnummer och kryssrutan Text me a code markerad.
  4. Ange den sexsiffriga koden som skickades till ditt telefonnummer och välj sedan Nästa .
  5. När du ser bekräftelse på att din telefon har registrerats väljer du Klar .
  6. (Valfritt) Om du är en användare och vill använda din telefon som standardinloggningsmetod:
    1. På sidan Säkerhetsinformation väljer du Ändra bredvid Standard inloggningsmetod .
      Standardinloggningsmetoden som visas med knappen Ändra markerad.
    2. Under Ändra standardmetod väljer du Telefon och sedan Bekräfta . Du får en bekräftelse på att din standardinloggningsmetod har ändrats.

Bra, du klarade det! Ditt konto är nu skyddat med ett extra lager av säkerhet. När du loggar in på ditt e-postmeddelande måste du ange koden som skickas till ditt telefonnummer för att bekräfta din identitet.

Du kan uppmanas att konfigurera en andra inloggningsmetod. Om du tappar bort mobilen kan du använda den andra metoden för att komma åt ditt konto.

Om du konfigurerar din telefon som din primära metod kan du uppmanas att konfigurera Authenticator-appen som reservmetod. Om du inte vill använda Authenticator-appen kan du välja Jag vill konfigurera en annan metod och sedan välja E -post istället.