Bas- och Pro-återförsäljare Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Ange standardnamnservrar för mina återförsäljarkunder

När dina kunder köper eller överför ett domännamn måste de välja de namnservrar som deras domännamn pekar på. Du kan ange dina egna anpassade värdtjänster och parkerade namnservrar som standardinställningar. För att kunna använda den här funktionen måste dina värdtjänstprodukter och toppdomäner stödja anpassade namnservrar.

Om du behöver hjälp med att ändra namnservrarna för din egen domän kan du gå till Ändra namnservrar för mina domäner .

OBS! Du behöver inte slutföra stegen nedan om du föredrar att använda våra värdnamnservrar som standard istället för att tilldela anpassade namnservrar.

1. Logga in på din Kontrollcentral för återförsäljare (använd ditt GoDaddy användarnamn och lösenord).
  2. Gå till Inställningar och välj Domäner .
    Välj Domäner på fliken Inställningar
  3. Välj ett alternativ nedanför Standardnamnservrar:
    • Använd anpassade värdnamnsservrar : Ange att anpassade värdnamnsservrar används. (Bäst för kunder som har sina domännamn hos er.)
    • Använd anpassade parkerade namnservrar : Ange att anpassade parkerade namnservrar ska användas. (Bäst för kunder som inte omedelbart är värd för sina domännamn.)
      Välj namnserveralternativ
  4. Ange sedan de specifika anpassade namnservrarna du vill använda.
  5. Välj vilka namnservrar som ska tilldelas som standard:
    • Värdtjänster : Tilldela dina kunders domännamn automatiskt till de anpassade värdnamnservrarna du angav.
    • Parkerad : Tilldela automatiskt dina kunders domännamn till de anpassade parkerade namnservrarna du angav.
      Välj standardinställning

OBS! Om du använder dina egna namnservrar för att vara värd för eller parkera dina kunders domännamn ansvarar du för eventuella ändringar av zonfiler.

6. Klicka på Spara för att slutföra ändringarna.