Granska Apache-felloggen

Linux-servrar använder vanligtvis Apache för att visa webbsidor. Du hittar detaljer om Apache-fel och felkonfigurationer i den här loggfilen. Även om många genererade fel är små och inte hindrar webbplatsen från att fungera, kan vissa fel få din webbplats att visa en tom vit skärm eller ett "Internt serverfel". Det är viktigt att kunna granska Apache-felloggen när du diagnostiserar ett webbplatsproblem.

Varför skulle jag behöva granska den här loggen?

• Din webbplats fungerar inte som avsett.
  • Det finns ett fel på en eller flera sidor på din webbplats.
  • Din webbplats laddar en tom sida eller snurrar bara och laddas aldrig.

Loggplats

WHM / cPanel:

/ usr / local / apache / logs / error_log

Plesk:

/ var / log / httpd / error_log

Hur kan jag granska den här loggen?

SSH

Med SSH kan du komma åt, visa och manipulera hela loggen med verktyg som vim eller grep .

cPanel

cPanel visar platsspecifika fel i avsnittet Mätvärden under Fel för webbplatsen.

Plesk

Plesk visar platsspecifika fel i avsnittet Domän under Loggar .

Exempel på fel som hittades i Apache-felloggen

Felet nedan kan bero på behörigheter, annars kan filen inte finnas:
[Sön 12 sep 08: 32: 07.527832 2021] [cgid: error] [pid 12891: tid 46998784894720] [client 123.45.67.89:6219] AH01264: skriptet hittades inte eller kunde inte stat: / var / www / html / setup. cgi
PHP Fatal-fel kan orsaka att webbplatsen läser in en tom sida:
PHP Fatal error: Unc fanged Error: Call to the undefined function get_transient () in /home/acooldomain/public_html/deleteme.wpqyru.php:16 Stack trace: # 0{main} kastas in /home/acooldomain/public_html/deleteme.wpqyru.php on line 16
Detta fel kan indikera en fel i PHP-kod eller ett minnesproblem.
[Lö 25 sep 21: 13: 53.125422 2021] [proxy_fcgi: error] [pid 17649] [client 123.45.67.89:53223] AH01067: Det gick inte att läsa FastCGI-rubriken [Sat 25 sep 21: 13: 53.125434 2021] [proxy_fcgi: error ] [pid 17649] (104) Anslutning återställd av peer: [klient 123.45.67.89:53223] AH01075: Fel vid leverans av begäran till:
Detta kan orsakas av behörigheter eller en .htaccess-regel.
[Tor 30 sep 17: 51: 43.209990 2021] [access_compat: error] [pid 1202] [client 192.88.135.3:28259] AH01797: client client by server configuration: /home/acooldomain/public_html/images/pages/index.php , referens:https://www.acooldomain.com/index.php?l=product_detail&p=2726
Detta beror på att MaxRequestWorkers når gränsen. Konfigurationsfilen måste uppdateras.
[Fre 22 maj 11: 51: 07.896632 2020] [mpm_prefork: error] [pid 9697] AH00161: servern har nått MaxRequestWorkers-inställningen, överväga att höja inställningen MaxRequestWorkers

Relaterade steg

Använder din webbplats PHP? Granska PHP-felloggen .

Mer information

Hitta och granska webbserverloggar .