Granska NGINX-felloggen

NGINX används ofta som en webbserver (istället för Apache) för att påskynda webbplatsens prestanda. Den används, som PHP-FPM, för att bättre använda resurser på tungtrafikwebbplatser.

Varför skulle jag behöva granska den här loggen?

• Din webbplats fungerar inte som avsett.
  • Din webbplats visar ibland fel.
  • Din webbplats är långsam eller snurrar bara och laddas aldrig.

Loggplats

/var/log/nginx/error.log

Hur kan jag granska den här loggen?

Med SSH kan du komma åt, visa och manipulera hela loggen med verktyg som vim eller grep .

Exempel på fel som hittats i en NGINX-logg

2022/01/22 03:39:16 [fel] 1032 # 1032: * 221720 uppströms förtidigt sluten anslutning vid avläsning av svarsrubrik från uppströms, klient: 10.22.189.173, server: acoolexample.server, begäran: "GET / HTTP / 1.1 ", uppströms:"http://127.0.0.1:5003/ ", host:" acoolexample.com "
2021/09/27 09:10:09 [error] 31358 # 31358: * 607 FastCGI sent in stderr:" PHP-meddelande: PHP Varning: fopen (/ usr / share / nginx / package /learning-platform-38/learning-platform-prod/wp-content/uploads/wp-file-manager-pro/fm_backup/index.php): misslyckades med att öppna strömmen: Ingen sådan fil eller katalog finns i / usr / share / nginx / package / learning-platform-38 / learning-platform-prod / wp-content / plugins / wp-file-manager / file_folder_manager.php on line 59PHP-meddelande: PHP Varning: fclose () förväntar sig att parameter 1 är resurs, bool anges i /usr/share/nginx/package/learning-platform-38/learning-platform-prod/wp-content/plugins/wp-file-manager/file_folder_manager.php på rad 60 "medan du läser svarets rubrik från uppströms, klient : 10.39.68.231, server: acooldomain.server, begäran: "GET / HTTP / 2.0", uppströms: "fastcgi://127.0.0.1:9000 ", host:" learning.acooldomain.com "
2021/07/01 00:15:04 [error] 1340 # 0: * 490 open ()" / usr / share / nginx / html / nginx_status "misslyckades (2: Nej sådan fil eller katalog), klient: 127.0.0.1, server: _, begäran: "GET / nginx_status HTTP / 1.1", värd: "localhost"

Relaterade steg

Granska PHP-felloggen .

Mer information

Hitta och granska webbserverloggar .