Lösenordsskyddade kataloger i Plesk-värdtjänster

Om du vill begränsa åtkomsten till kataloger på din webbplats kan du använda värdkontots inbyggda funktion för lösenordsskydd.

OBS! Den här funktionen erbjuder inte en typisk medleminloggningsupplevelse, t.ex. en bank eller en detaljhandeln. Sådana funktioner kräver databaser och är mycket mer komplexa.

För att lösenordsskydda kataloger

1. I området för domännamns webbplats du vill använda i Plesk klickar du på Visa mer .
  2. Klicka på Lösenordsskyddade kataloger .
  3. Klicka på Lägg till skyddad katalog .
  4. Ange katalognamnet (börjar med roten på ditt domännamn) och titeln på det skyddade området och klicka sedan på OK .

När du har skyddat katalogen måste du lägga till användare som kan logga in på den.

Att skapa användare

1. I området Totalt antal skyddade kataloger klickar du på namnet på den katalog du vill använda.
  2. Klicka på Lägg till nya användare .
  3. Fyll i fälten på skärmen och klicka sedan på OK .

När du bläddrar till den katalogen är det bara besökare som kan ange ett användarnamn och lösenord som kan visa dess innehåll.