Flytta din cPanel-webbplats från en annan värd till GoDaddy

Om du vill migrera din webbplats från ett annat företag till GoDaddy kan du använda säkerhetsfunktionerna för cPanel. Därmed flyttas din webbplats, dess databaser och de e-postkonton du har konfigurerat på cPanel.

En kort anteckning om e-post — om du följer dessa anvisningar kommer din e-post att fortsätta fungera som förut. Om du byter domänens namnservrar så att de pekar på våra namnservrar är det möjligt att det gör att din e-post inte fungerar.

Översikt

Den här metoden består av flera moment men de kan utföras på ungefär en timme. Så här gör du:

1. Hämta ner alla säkerhetskopior från din nuvarande värd.
  2. Återställ säkerhetskopiorna på GoDaddy.
  3. Förhandsgranska din webbplats på våra servrar.
  4. Ta den live.

Det är ganska lätt.

Säkerhetskopiera din webbplats

Innan du sätter igång rekommenderar vi att du köper och sätter upp ett cPanel-konto hos oss. När det är klart börjar du säkerhetskopieringen av din webbplats hos din nuvarande värd.

Säkerhetskopiera ditt cPanel-konto hos din nuvarande värd

1. Logga in på ditt cPanel-konto .
  2. I Filer klickar du på säkerhetskopieringsguiden.
  3. Klicka på Säkerhetskopiera.
  4. Klicka på Hemkatalog.
  5. Klicka på Hemkatalog och klicka sedan på Gå tillbaka.
  6. Klicka på MySQL-databaser.
  7. Klicka på vardera av databasernas namn för att hämta ner en säkerhetskopia och klicka sedan på Gå tillbaka.
  8. Klicka på E-postvidarebefordring och -filter.
  9. Klicka på vardera domännamn för att hämta ner en säkerhetskopia av dess vidarebefordringsuppgifter, klicka på Information om systemfilter och klicka sedan på Gå tillbaka.

Lägg på minnet var alla filerna är lagrade så att du hittar dem vid nästa moment.

Återställa din webbplats

Nu när du har samtliga säkerhetskopior kan du återställa dem på ditt delade cPanel-konto för delade värdtjänster på GoDaddy.

Återställa dina säkerhetskopior

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det cPanel-konto du vill använda.
  4. Klicka på cPanel-admin.
  5. I Filer klickar du på säkerhetskopieringsguiden.
  6. Klicka på Återställ.
  7. Klicka på Hemkatalog.
  8. Klicka på Välj fil, välj den säkerhetskopia av hemkatalogen du skapade på din aktuella värd och klicka sedan på Lägg upp.

OBS! Det kan ta ett tag beroende på storleken på din säkerhetskopia.

9. När återställningen är klar, stäng det nya fönstret som öppnades och klicka på Gå tillbaka.
  10. Klicka på MySQL-databaser.
  11. Klicka på Välj fil, välj den MySQL-säkerhetskopia du skapade på din aktuella värd och klicka sedan på Lägg upp.
  12. Stäng det nya fönstret som öppnades och upprepa det föregående steget för varje kopierad databas. Klicka på Gå tillbaka när du är klar.
  13. Klicka på E-postvidarebefordring och -filter.
  14. Klicka på Välj fil, välj de säkerhetskopierade vidarebefordringar eller filter du skapade på din aktuella värd och klicka sedan på Lägg upp.

Så där! Du har flyttat din webbplats från din nuvarande värd till oss.

Förhandsgranska din webbplats

Du kan förhandsgranska din webbplats för att se till att allting fungerar som det ska innan du flyttar din DNS.

‌‌Förhandsgranska din webbplats‌‌

1. Gå till fliken cPanel överst på sidan i cPanel.
  2. Under Domäner, klicka på Förhandsgranska webbplats.
  3. Klicka på Förhandsgranskning bredvid den domän du använder.

Vissa typer av webbplatser, inklusive WordPress®, har problem med sin CSS när du förhandsgranskar dem. Detta är normalt och tyvärr svårt att fixa. Men när din webbplats är live kommer allt att fungera som det ska. Om du vill få en mer fullständig förhandsgranskning av din webbplats kan du förhandsgranska din webbplats genom att redigera din värdfil .

Om allting verkar bra kan du uppdatera din DNS hos din domänregistrerare så att den pekar på ditt delade cPanel-värdtjänstkonto. Uppdatera din primära A-post (@) med IP-adressen för ditt värdtjänstkonto.

Uppdatera din DNS

För att hitta IP-adressen för ditt värdtjänstkonto går du till fliken cPanel överst på sidan. IP-adresserna för dina webbplatser visas till vänster.

• Om ditt domännamn är registrerat hos oss kan du uppdatera din primära A-post (@) till IP-adressen för din cPanel i DNS-hanteraren (mer info).
  • Om ditt domännamn är registrerat någon annanstans kontaktar du din registrator för hjälp med att uppdatera din DNS.