Migrera min cPanel-webbplats från HostGator till GoDaddy

Om du vill migrera din webbplats hos HostGator till GoDaddy kan du använda cPanels säkerhetskopieringsfunktioner. Detta flyttar din webbplats, dess databaser och de e-postkonton som du har konfigurerat på cPanel.

En kort anteckning om e-post - om du följer de här anvisningarna kommer ditt e-postmeddelande att fortsätta fungera som förut. Men om du ändrar domänens namnservrar till punkt till våra namnservrar, kan det sluta din e-post från att arbeta.

Översikt

Även om den här processen har flera steg kan du slutföra dem på ungefär en timme . Så här gör du:

1. Ladda ner alla dina säkerhetskopior från HostGator.
  2. Återställ dessa säkerhetskopior på GoDaddy.
  3. Förhandsgranska din webbplats på våra servrar.
  4. Gör det live.

Det är ganska enkelt.

Säkerhetskopiera din webbplats

Innan du sätter igång rekommenderar vi inköp och ställa in dina cPanel konto hos oss. När det är klart börjar du säkerhetskopiera din webbplats på HostGator.

Säkerhetskopiera din HostGator-webbplats

1. Logga in på ditt cPanel-konto på HostGator.
  2. I avsnittet Filer klickar du på Säkerhetskopieringsguiden .
  3. Klicka på Säkerhetskopiera .
  4. Klicka på Hemkatalog .
  5. Klicka på Hemkatalog och sedan på Gå tillbaka .
  6. Klicka på MySQL-databaser .
  7. Klicka på vardera av databasernas namn för att hämta en säkerhetskopia och klicka sedan på Gå tillbaka .
  8. Klicka på E-postvidarebefordring och -filter .
  9. Klicka på vardera av dina domännamn för att hämta en säkerhetskopia av dess vidarebefordringar, klicka på Systemfilterinfo och klicka sedan på Gå tillbaka .

Du bör flytta alla dessa filer till en plats på skrivbordet så att du enkelt kan hitta dem.

Återställer din webbplats

Nu när du har alla dina säkerhetskopior kan du återställa dem på ditt GoDaddy cPanel delade värdtjänstkonto.

För att återställa dina säkerhetskopior

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det cPanel-konto du vill använda.
  4. I avsnittet Filer klickar du på Säkerhetskopieringsguiden .
  5. Klicka på Återställ.
  6. Klicka på Hemkatalog .
  7. Klicka på Välj fil , välj den säkerhetskopia av hemkatalogen du skapade på HostGator och klicka sedan på Ladda upp .

OBS! Det kan ta ett tag beroende på storleken på din säkerhetskopia.

8. När återställningen är klar, stäng det nya fönstret som öppnades och klicka sedan på Gå tillbaka .
  9. Klicka på MySQL-databaser .
  10. Klicka på Välj fil , välj den MySQL-säkerhetskopia du skapade på HostGator och klicka sedan på Ladda upp .
  11. Stäng det nya fönstret som öppnades och upprepa föregående steg för varje databas som du säkerhetskopierade. När du är klar klickar du på Gå tillbaka .
  12. Klicka på E-postvidarebefordring och -filter .
  13. Klicka på Välj fil , välj de säkerhetskopierade vidarebefordringar eller filter som du skapade på HostGator och klicka sedan på Ladda upp .

Det var allt! Du har flyttat din webbplats från HostGator till cPanel.

Förhandsgranska din webbplats

För att se till att allt fungerar innan du flyttar din DNS kan du förhandsgranska din webbplats.

För att förhandsgranska din webbplats

1. I cPanel går du till fliken cPanel högst upp på sidan.
  2. I avsnittet Domäner klickar du på Förhandsgranska webbplats .
  3. Klicka på Förhandsgranska bredvid den domän du använder.

Vissa typer av webbplatser, inklusive WordPress®, har problem med sin CSS när du förhandsgranskar dem. Detta är normalt och tyvärr svårt att fixa. Men när din webbplats är live kommer allt att fungera som det ska.

Om allt ser bra ut kan du uppdatera din DNS hos din domänregistrator så att den pekar på din delade cPanel-värdtjänst. Uppdatera bara din primära A-post (@) med värdtjänstkontots IP-adress.

Uppdaterar din DNS

Du hittar IP-adressen för ditt värdkonto genom att gå till fliken cPanel längst upp på sidan. Dina webbplatsers IP-adress visas till vänster.

• Om ditt domännamn är registrerat hos oss kan du uppdatera din primära A-post (@) till IP-adressen för din cPanel i DNS-hanteraren (mer info).
  • Om ditt domännamn är registrerat någon annanstans kontaktar du din registrator för hjälp med att uppdatera din DNS.