Lägg till ett meddelande om cookies och spårning på min webbplats

Precis som de flesta webbplatsverktyg använder New Website Builder sådana ”cookie-filer” för att spåra hur besökare förflyttar sig runt på webbplatsen. Enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR måste webbplatser nu ge besökare från EU-länder möjlighet att godkänna placeringen av datafiler i sina webbläsare eller lämna webbplatsen.

Genom att lägga till ett avsnitt om cookies och spårning får dina besökare den här möjligheten.
exempel på cookiemeddelande

OBS! Avsnittet Cookies och spårning fungerar tillsammans med avsnittet Sekretesspolicy för New Website Builder.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna produkten. (Behöver du logga in?)
  2. Klicka på Redigera/Redigera webbplats. (Om du använder onlinebutiken för New Website Builder klickar du på Hantera butik och sedan på Webbplats i den gröna raden längst upp.)
  3. Klicka på panelen Webbplatsinställningar.
    klicka på panelen Webbplatsinställningar
  4. Klicka på panelen Cookies och spårning.
    klicka på panelen Webbplatsinställningar
  5. Fälten Titel, Meddelande och Knappetikett är redan ifyllda, men du kan ändra alla fält. Meddelandefältet kan användas till en kort cookiepolicy. Om du har en längre och mer detaljerad sekretesspolicy, se Lägg till en sekretesspolicy på min webbplats.
    panelen cookies och spårning

OBS! Under länken Så här fungerar det finns information om sekretesspolicyn för GoDaddy i enlighet med GDPR.

6. Klicka på Publicera när du är klar.
  7. Klicka på Visa webbplats för att se hur fönstret för cookiepolicy visas för besökare.
    klicka på knappen Visa webbplats
  8. Fönstret Cookiepolicy (med eventuell text som du har lagt till) visas på varje sida tills besökaren klickar på Godkänn och stäng.
    Anpassat aviseringsmeddelande