Lägg till en underdomän till mitt Linux-värdtjänstkonto

Med underdomäner kan du skapa minnesvärda adresser och enkla sätt att komma åt delar av din webbplats. Du kan till exempel skapa en underdomän för bilder på webbplatsen som heter "bilder" och som du kommer åt via webbadresserna "bildexempel.com" och "www.kulexempel.se/bilder".

Det finns några saker att veta om att använda underdomäner:

• En underdomän måste vara en underdomän till ett annat domännamn på ditt Linux-värdtjänstkonto. Om du till exempel har "coolexample.com" kan du lägga till "pics.coolexample.com".
  • Webbplatsfiler för underdomäner lagras i en annan katalog än huvuddomänens webbplatsfiler.
  1. Gå till din GoDaddy produktsida.
  2. Klicka på Hantera under Värdtjänster bredvid det Linux-värdtjänstkonto du vill använda.
    klicka på hantera
  3. I kontots kontrollpanel klickar du på cPanel-admin.
  4. I cPanel startsidan i Domäner klickar du underdomäner.
  5. På sidan cPanel- underdomäner anger du bara underdomännamnet - till exempel bilder .
  6. Se till att huvuddomänen är vald.
  7. Lämna Dokumentroten till standard. Detta håller underdomänfilerna i en separat katalog från huvuddomänfilerna.

OBS! Om du vet att du vill att underdomänfilerna ska finnas i en annan katalog än standardinställningarna ska du ändra dokumentroten .

8. Klicka på Skapa . cPanel skapar underdomänen och den visas i listan Ändra en underdomän.

Relaterade steg

• Du kan även ändra, omdirigera och ta bort underdomäner från sidan cPanel-underdomäner . För hjälp, se dokumentationen för funktionerna i cPanel-underdomäner.