Konfigurera Microsoft Authenticator-appen

Microsoft Authenticator-appen förhindrar obehörig åtkomst till ditt e-postkonto. När du loggar in bekräftar appen att det verkligen är du, så din grundläggande information förblir säker. Du kan lägga till Authenticator-appen på upp till fem enheter.

Steg 1: Öppna Authenticator-appen

1. Installera och öppna Microsoft Authenticator för Android eller iOS.
    Microsoft Authenticator
  2. Om du ser ett sekretesspolicy väljer du Jag godkänner .
  3. Du kan behöva välja Lägg till konto och sedan Arbete eller skolkonto . Annars fortsätter du till nästa steg.
  4. Välj Skanna en QR-kod (låt appen ta en bild just nu).

Steg 2: Skanna QR-koden

1. Gå till sidan Säkerhetsinformation .
    • Om du inte kan signera väljer du Nästa . Fortsätt sedan till nästa steg.
      Mer info krävs
    • Om du kan logga in väljer du Lägg till metod . Välj Authenticator-appen i listan och välj sedan Lägg till .
      Lägg till Authenticator-app
  2. Under Starta med att hämta appen väljer du Nästa .
    Ladda ner nu
  3. Under Konfigurera ditt konto väljer du Nästa .
    Konfigurera ditt konto
  4. Använd din mobila enhets kamera för att skanna QR-koden. Välj sedan Nästa .
  5. OBS! Om du vill ange koden utan att använda en QR-skanner väljer du Kan inte skanna bild . I appen längst ned på skärmen väljer du Eller ange kod manuellt , anger kod och URL och väljer Slutför .

Skanna QR-kod
  6. Appen ber dig godkänna inloggningen. När meddelandet har godkänts väljer du Nästa .
    Avisering godkänd

Steg 3: Lägg till ett telefonnummer

Du kan bli ombedd att lägga till ditt telefonnummer om det inte redan är en inloggningsmetod.

1. Ange ett telefonnummer och välj SMSa mig en kod eller Ring mig . Välj sedan Nästa .
    Ange telefonnummer
  2. Ange koden och välj Nästa .
  3. När mobilen har verifierats väljer du Nästa .
  4. Du får ett framgångsmeddelande. Välj Klar .
    Framgång!

Ditt e-postkonto visas under Authenticator i appen och Microsoft Authenticator visas på sidan Säkerhetsinformation. Nu är du redo att använda Authenticator-appen för att bekräfta din identitet när du loggar in eller konfigurerar e-post .

OBS! Lösenordsfunktionen i Authenticator-appen är inte tillgänglig för Microsoft 365 från GoDaddy-konton.