Konfigurera Microsoft Authenticator-appen

Microsoft Authenticator-appen förhindrar obehörig åtkomst till ditt e-postkonto. När du loggar in bekräftar appen att det verkligen är du och ser till att din väsentliga information förblir säker. Lägg till Authenticator-appen på upp till 5 enheter.

Steg 1: Öppna Authenticator-appen

1. Om du inte redan har installerat Microsoft Authenticator-appen för iOS eller Android .
    OBS! Om din enhet inte har stöd för Apple App Store eller Google Play Store öppnar du din app store och söker efter ”Microsoft Authenticator”.
    Microsoft Authenticator
  2. Öppna Microsoft Authenticator-appen.
  3. Om du ser ett sekretesspolicy väljer du Jag godkänner .
  4. Du kan behöva välja Lägg till konto och sedan Arbets- eller skolkonto . Om inte, fortsätt till nästa steg.
  5. Välj Skanna en QR-kod (låt appen ta en bild just nu).

Steg 2: Skanna QR-koden

1. Gå till sidan Säkerhetsinformation .
    • Om du inte kan logga in väljer du Nästa . Fortsätt sedan till nästa steg.
      Mer info krävs
    • Om du kan logga in väljer du Lägg till metod . Välj Authenticator-appen i listan och välj sedan Lägg till .
      Lägg till Authenticator-app
  2. Under Starta med att hämta appen väljer du Nästa .
    Ladda ner nu
  3. Under Konfigurera ditt konto väljer du Nästa .
    Konfigurera ditt konto
  4. Använd din mobila enhets kamera för att skanna QR-koden och välj sedan Nästa .
  5. OBS! Ange koden utan att använda en QR-skanner genom att välja Kan inte skanna bild . I appen längst ned på skärmen väljer du Eller ange kod manuellt . Ange kod och URL och välj sedan Slutför .
    Skanna QR-kod
  6. Appen ber dig godkänna inloggningen. När meddelandet har godkänts väljer du Nästa .
    Avisering godkänd

Steg 3: Lägg till ett telefonnummer

Du kan behöva ange ditt telefonnummer om det inte redan har lagts till som inloggningsmetod.

1. Ange ett telefonnummer, välj Skicka en text till mig eller Ring mig och välj sedan Nästa .
    Ange telefonnummer
  2. Ange koden och välj sedan Nästa .
  3. När telefonen har verifierats väljer du Nästa .
  4. Du ser ett framgångsmeddelande. Välj Klar .
    Framgång!

Ditt e-postkonto visas under Authenticator i appen och Microsoft Authenticator visas på sidan Säkerhetsinformation. Nu är du redo att använda Authenticator-appen för att bekräfta din identitet när du loggar in eller konfigurerar e-post .

OBS! Lösenordsfunktionen i Authenticator-appen är inte tillgänglig för Microsoft 365 från GoDaddy-konton.