Konfigurera domänbevakningar

Om du vill fånga ett domännamn som någon annan för närvarande har registrerat kan du göra en bevakning. Domänbevakningar försöker registrera domännamnet om det blir tillgängligt. Eller, om domännamnet listas för auktion, ger Domänbevakningar dig anvisningar om hur du kan delta.

Om bevakningen inte lyckas kan du tilldela den till ett annat domännamn eller begära en återbetalning från vårt supportteam.

För mer information om bevakningsprocessen, seVad är domänbevakning?

OBS! Vissa toppnivådomännamn med landskoder (ccTLD), t.ex. .us, har bosättningskrav. Om du vill bevaka en ccTLD, seOm nationella toppdomäner (domännamn med landskoder) för att hitta hjälpartikeln med dess bosättningskrav.

1. Logga in på din Mina Produkter-sida.
  2. Klicka på fliken Mina produkter om du inte kommer dit direkt:
  3. Fliken Mina produkter

4. Klicka på Hantera alla:
  5. Hantera alla

6. Gå till menyn Köp / Sälj och välj Bevakningar och Övervakning .
  7. Klicka på Lägg till bevakning . Fönstret Bevakningsdomäner visas.
  8. Typen Bevakning är Offentlig . Det innebär att din personliga kontaktinformation kommer att listas i WHOIS-databasen .

OBS! Om du befinner dig inom EU kan andra regler gälla för hur dina uppgifter visas i WHOIS. Mer information finns i Vanliga frågor om sekretess.

9. Välj Jag har läst och godkänner ... och klicka sedan på Nästa .
  10. Ange de domännamn som du vill bevaka (ett per rad) och klicka sedan på Nästa .
  11. Fyll i följande och klicka sedan på Nästa :
    • E-postadress 1 - Ange den e-postadress du vill att vi ska skicka meddelanden om statusändringar till.
    • (Valfritt) E-postadress 2 - Ange den sekundära e-postadress som du vill att vi ska skicka meddelanden om statusändringar till.
  12. Om det behövs kan du redigera din kontaktinformation och klicka på Nästa .
  13. Välj det antal krediter som du vill använda i listan Antal krediter som ska användas och klicka sedan på Nästa .

OBS! Krediterna i listan är det nummer du har tillgängligt för transaktionen. Om du inte har tillräckligt med krediter tar vi dig med i kundvagnen för att slutföra köpet.

Ditt bevakade domännamn visas på sidan Bevakning och övervakning i Domänhanteraren.