Installera WordPress på din Linux-värdbaserade domän med cPanel

Denna video och anvisningarna nedan är specifika för domäner med Linux-värdtjänster. De förklarar hur du installerar WordPress på din domän med cPanel.

Om du vill använda WordPress för att skapa din webbplats eller använda den till något annat, exempelvis en blogg, måste du först installera den på ditt värdkonto.

1. Gå till Webbapplikationer på cPanel-hemsidan och klicka på WordPress-bloggen.
  2. Klicka på Installera den här applikationen.
  3. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Installera:
    Fält Vad ska man göra...
    Plats - domän Välj det domännamn du vill använda.

Om du vill använda en underdomän (t.ex. underdoman.kulexempel.com), lägger du till underdomänen i ditt konto.

Plats - katalog (valfritt) Ange den katalog där du vill installera WordPress.

Om du vill använda WordPress som webbplats för domänen du markerade i fältet Domän, se till att fältet Katalog är tomt. Om du skriver ett ord i fältet blir det där som WordPress kommer att installeras och adressen (URL:en) för den skapade webbplatsen inkluderar katalognamnet. Om du exempelvis skriver blogg i Katalogfältet blir webbadressen för din WordPress-webbplats kulexempel.com/blogg.

Version Välj vilken version av WordPress du vill använda. Vi rekommenderar att du använder alla standardinställningarna.
    Inställningar Det finns ett antal alternativ som genereras automatiskt åt dig. Det är viktigt att anteckna dessa eftersom de inkluderar det användarnamn och lösenord du behöver för att kunna logga in på din WordPress-webbplats.

Det är viktigt att antingen anteckna eller ändra administratörens användarnamn och administratörens lösenord.

Se även till att du väljer önskat alternativ för autentisering med 2 faktorer.
    Avancerat Välj hur du vill hantera avancerade alternativ såsom databashantering och säkerhetskopior.