Exportera MySQL-databaser

Du kan exportera din MySQL-databas och importera till en annan databasserver eller lagra lokalt som säkerhetskopia. Följ dessa steg för att exportera MySQL-databasen till en fil och ladda ner den till din dator.

Obs! Om du arbetar med en stor databas eller en databas med ett stort antal poster i en tabell måste du använda Secure Socket Shell (SSH) för att exportera MySQL-databasen.

1. Logga in på phpMyAdmin.
  2. Gå till MyAdmin-startsidan och i menyn till vänster väljer du den databas som du vill exportera.
    välj den MySQL-databas som du vill exportera
  3. Välj Exportera i flikarna högst upp på sidan.
    markera fliken exportera
  4. (Valfritt) Om du vill ändra några av de avancerade inställningarna väljer du Anpassad – visa alla alternativ under Exportmetod. Annars lämnar du standardinställningen Snabb – visa bara minimialternativen.
  5. Se till att SQL är markerat under Format.
  6. Välj Exportera .

Du har nu exporterat MySQL-databasen till din dator.