Hur påverkar min cPanels resurser min webbplats?

Eftersom delade värdtjänster delar samma resurser har vi resursanvändningsbegränsningar för CPU, RAM, I / O, inoder och inmatningsprocesser för att säkerställa bästa möjliga prestanda. I den här artikeln beskrivs hur dessa resurser påverkar din webbplats samt situationer där du kanske vill uppgradera ditt konto.

OBS! Specifika begränsningar kan variera beroende på vilken nivå du har för webbhotell .

CPU

CPU representerar antalet centrala behandlingsenheter (processorer eller kärnor) som är tillgängliga för ditt konto. Om din webbplats använder en databas, får mycket trafik, förlitar sig på skript (som PHP) eller använder många resurskrävande tillägg (som teman och insticksprogram) ökar din tillgängliga processor processorens prestanda.

RAM

RAM är din webbservers viktigaste minne. Exempelvis laddas webbplatsdata i RAM snabbast, och om du har mer RAM-minne kan din processor inte behöva hämta data från hårddisken lika ofta. Om du ökar en servers RAM-minne ökar webbplatsens totala prestanda.

Ingång / utgång (I / O)

I / O representerar hastigheten för dataöverföringen mellan hårddisken och RAM-minnet. Om du har nått din I / O-gräns "hänger" webbplatsen medan den väntar på att dataöverföringen ska slutföras. I allmänhet har webbplatser som läser och skriver mycket data (som direktuppspelning av media eller tillgång till en databas) störst nytta av I / O-förbättringar.

Filer

Filanvändning räknar antalet inoder (ungefär lika med antalet filer plus antalet kataloger, inklusive e-post och e-postmappar) i ett konto. När du närmar dig det maximala antalet inoder för ditt konto kan det uppstå problem med diskutrymme. Att lägga till fler inoder är ett enkelt sätt att lösa problemet.

Inmatningsprocesser

Inmatningsprocesser är antalet anslutningar som ditt konto kan bearbeta samtidigt. Mer än bara antalet besökare på webbplatsen innehåller det även saker som att leverera data via HTTP, överföra data via SSH eller köra ett Cron-jobb. Om din webbplats genererar många 508 (Resource Limit Reached) fel uppstår det mindre ofta om du uppgraderar det tillgängliga antalet inmatningsprocesser.

När det ökar resurser hjälper det inte

Om det finns ett tekniskt problem med din webbplats - ett runaway-skript, ett dåligt konfigurerat insticksprogram eller en process som skapar för många filer eller kataloger i ditt konto - om du lägger till resurser kan det hjälpa till men löser problemet inte, och du kan fortsätta att se fel. Om du har lagt till resurser och problemen kvarstår kontaktar du GoDaddy Expert Services för professionell hjälp med din webbplats.