Hantera underdomäner för ditt värdtjänstkonto

Med hjälp av underdomäner kan du skapa webbadresser som är lätta att komma ihåg och snabbt tar dig till olika delar av webbplatsen. Du kan till exempel skapa en underdomän för bilder på webbplatsen och ge den namnet "bilder". Sedan kan du komma åt den via länken bilder.exempel.se, inte bara via www.exempel.se/bilder.

1. Logga in i kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Klicka på Lägg till ny underdomän.
  5. Ange önskat underdomänsnamn.

Om du vill använda en underdomän till ett domännamn som inte är lagrat på detta konto kan det inte läggas till som en underdomän. Däremot kan du lägga till det som ett domännamn i ditt värdtjänstkonto. För mer information, se Lägga till domännamn till ditt värdtjänstkonto.

6. Fyll i roten för dokumentet du vill använda till domännamnet. Innehållet i den här mappen kommer att visas när besökare går in på webbsidan.
  7. Klicka på OK.

För att ta bort underdomän

1. Klicka på Visa mer längst ned på sidan för underdomänen du vill ta bort.
  2. Klicka på Ta bort underdomän.
  3. Klicka på Ja.